"Кръстникът" е един от любимите на няколко поколения шедьоври на американското кино. Лентата се завръща на голям екран в HD формат. Благодарение на концепцията "CineConcerts", неостаряващата класика на Франсис Форд Копола ще бъде представена в зала 1 на НДК на живо със симфоничен оркестър на 7 ноември 2015 година. За първи път ще чуем на живо незабравимите, вечни теми от първата част на трилогията, дело на композитора Нино Рота, съобщиха организаторите от Key events & communication.

Отличена с награда Grammy, музиката от "Кръстникът" остава и до днес един от най-емблематичните саундтраци в историята на киното.

Премиерата на първия спектакъл "The Godfather Live" беше на 8 декември в напълно разпродадената Royal Albert Hall в Лондон. Следват още 25 европейски града, които през следващата година ще се потопят в историята на фамилията Корлеоне с паметното участие на Марлон Брандо и Ал Пачино.

Софийската публика ще има възможността да види отново на голям екран филмовата класика, с внушителния съпровод на над 60 музиканти.

Билетите на цени от 60 до 110 лв. ще бъдат в продажба от 12 януари в мрежата на "Eventim" и билетен център НДК.

Филмът на "Paramount Pictures" получава и три награди "Оскар" - за Най-добър филм, за Най-добър актьор в главна роля (Марлон Брандо) и за Най-добър адаптиран сценарий (Марио Пузо и Франсис Форд Копола).