”Ант-мен” е един от най-старите герои на Марвел и въпреки това, един от най-малко познатите на феновете. Миниатюрният супер герой е сред основателите на Отмъстителите. Създаден от Стан Лий и Джак Кърби през януари 1962 г., ”Ант-мен” продължава линията от епични  продукции от последните години – „Железният човек“, „Невероятният Хълк“, „Тор: Богът на гръмотевиците“, „Капитан Америка“, „Отмъстителите“, „Пазители на Галактиката“, както и предстоящата тази година премиера на „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“.

Въоръжен с невероятната способност да се смалява до миниатюрни размери, но да увеличава собствената си сила и тази на външни обекти, мошеникът Скот Ланг се налага да потърси героя в себе си, за да помогне на наставника си д-р Ханк Пим (Майкъл Дъглас) да опази тайната на поразителния костюм на ”Ант-мен”.

С тежката задача да влезе в костюма на ”Ант-мен” се заема Пол Ръд. Въпреки че досега не е участвал в голям блокбъстър, продуцентите, сред които и ветеранът в продукциите на Марвел - Кевин Фейги, решават да се доверят именно на звездата от „Баровки“.

В трейлъра не виждаме много от очарователната Еванджелин Лили („Изгубени", „Хобит"), която допълва актьорския състав с образа си на Хоуп Пим, дъщерята на Ханк Пим. 

"Ант-мен" излиза в кината на 3D на 17 юли.