Необичайният сватбен ритуал бе воден лично от кмета Юлко Палов, пише "Труд". Управникът венча миналото и бъдещето на Съни Цян.

Нетипичната сватба бе част от шестото издание на АРТ резиденция „Старото училище“, която всяка година събира творци от цял свят. Сред тях е и Съни Цян, на която й хрумнало да слее в едно миналото и бъдещето си в брачен съюз. Разказва, че се вдъхновила за това от темата на шестото издание на АРТ резиденция „Старото училище“, която тази година е посветена на ритуалното изкуство.

„Чувствам се страхотно. Сякаш двете ми половини се женят. Мисля, че миналото и бъдещето винаги живеят с нас, винаги са в нас, просто зависи от това колко внимание отдаваме на миналото и съответно на нашите мечти, на нашите планове за бъдещето. Затова добре ще се съвместят!“, споделя Съни Цян.

Тя подготвила сватбата си сама. Изработила и всички детайли за брачната церемония - от роклята до украсата.

„Вдъхновение за модела на роклята от коприна получих от традиционната българска бродерия. Опитах се да направя лого, което да наподобява бродерията, а детайлите в черно и червено символизират миналото. Синьото е бъдещето. Декорирах тоалета с някои метални части“.

Юлко Палов заяви, че за първи път му се случва да венчае сам човек.

„Ритуалът беше според закона. Като кмет имам такива пълномощия да скрепя един брак с подписа си. Издават се съответно свидетелства за сключване на граждански брак с моя подпис и с печата на кметството. В случая всичко е символично между Бъдещето и Миналото!“, коментира той.

На церемонията беше цялото село.

В продължение на 10 дни в сградата на Старото училище твориха артисти от САЩ, Китай, Испания, Полша и България, работещи в сферата на живописта, пърформанса, визуалните изкуства и музиката, съобщи Дарик.