Като цяло 70 % от купилите предварително билети са мъже на възраст от 18 до 49 години, съобщават от БТА.

Статистическите данни показват, че най-голям интерес към "Междузвездни войни: Силата се пробужда" са проявили зрителите, които посещават редовно кината - повече от един път на месец.

От IMAX съобщиха, че филмът "Междузвездни войни: Силата се пробужда" е счупил рекорда за предварителни продажби на веригата със сума от над 6,5 милиона долара.

За сравнение - предварителните продажби през първия ден за филмите "Черният рицар: Възраждане" (2012), "Отмъстителите" (2012) и за "Игрите на глада: Възпламеняване" (2013) са били от порядъка на 1 милион долара.

От сайта Мувитикетс също се поздравиха със забележителен първи ден от предварителната продажба на билети. "Билетите за "Междузвездни войни: Силата се пробужда" съставляват 95 процента от общите продажби на сайта за последните 24 часа", съобщиха от Мувитикетс.

В САЩ цената на един билет за първата дата от излизането на лентата на екран - 17 декември, при някои прекупвачи достига 8000 долара. Купувач от щата Масачузетс е готов да плати 10 000 долара за 4 билета. Продавачът не се е смутил от факта, че той самият само преди няколко дни е платил за тях 75 долара.