Трейлърът на приключенския епос "WarCraft: Началото" предизвика фурор в интернет.

Вижте трейлъра >>

"Забавно е да гледаш как фенове на играта гледат кадрите и намират детайли, с които са запознати от години", коментира режисьорът на филма Дънкан Джоунс.

Лентата трябва да излезе по кината на 10 юни на 3D и IMAX 3D. Филмът разказва за първия сблъсък между кралство Стормуинд и Ордата. Когато светът на орките е на път да бъде унищожен, те са принудени да потърсят нов дом в земите на хората. Отваря се портал между двата свята и едната армия е заплашена от разгром, а другата – от изтребление. Двама герои от воюващите страни тръгват на мисия да спасят семействата, народите и земите си.

Дънкан Джоунс обяснява дългия период на подготовка на филма с желанието си да създаде свят, който ще се хареса не само на любителите на играта, но и на всички киномани.

Сценаристи са Чарлс Лийвит и Дънкан Джоунс - по сюжет и образи, създадени от американския гейм-дизайнер Крис Мецън (игрите на Blizzard "WarCraft", "Diablo" и "StarCraft"). В ролите са Травис Фимел, Пола Патън, Бен Фостър, Доминик Купър, Тоби Кебел, Бен Шнецър, Роб Казински и Даниъл Ву. Филмът е продукция на Legendary Pictures, Blizzard Entertainment и Atlas Entertainment.

В момента лентата е на етап постпродукция. Снимките са осъществени в студиата на Canadian Motion Picture Park Studios в град Бърнаби, Канада, а постпродукцията се прави във Ванкувър.