Класацията е изготвена на базата на седмичния чарт Топ 200 на "Билборд", който се прави от 1963 г., пише БТА.

Адел е на първо място в албумната класация, а "Бийтълс" оглавяват изпълнителската класация. Хитовият албум "21" на британската певица прекарва 24 седмици на върха в чарта и 78 последователни седмици в Топ 10. С това постижение Адел лесно надделява над конкуренцията. От излизането си през март 2011 досега албумът "21" е прекарал над 245 седмици в седмичната класация на "Билборд". Новината идва в момент, в който Адел се готви да издаде дългоочаквания си албум "25".

Второ място сред най-великите албуми на всички времена заема саундтракът към филма "Звукът на музиката", който по-рано през тази година отбеляза 50-годишнината от излизането си. "Тавата" е прекарала две седмици на върха в албумния чарт на "Билборд" и рекордните 109 седмици в Топ 10.

Челната тройка се допълва от албума "Thriller" на Майкъл Джексън, прекарал 37 седмици на първо място и 78 седмици в Топ 10. "Бийтълс" държат първенството в изпълнителската класация благодарение на 19 албума, заемали челната позиция в престижния американски чарт и прекарали общо 132 седмици на върха. Най-успешният албум на "Бийтълс" в САЩ е "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", който през 1967 г. прекарва 15 последователни седмици на първо място в класацията на "Билборд".

След изключително успешно десетилетие в бизнеса място сред музикални величия от ранга на "Бийтълс" и "Ролинг стоунс" в Топ 10 на изпълнителите намира певицата Тейлър Суифт, класирана на осма позиция. Суифт дебютира в чарта на "Билборд" през ноември 2006 г. От тогава певицата от САЩ е издала осем албума, всички от които са попадали в Топ 20 на класацията, а четири са покорявали върха й.