Марион Котияр, Кейт Уинслет, Алисия Викандер, Хелена Бонъм Картър, Сирша Ронан, Оливия Колман преминаха по червения килим в неделя в рокли в класическия цвят.

Вижте снимки >>

Кери Мълиган позира в дълга рокля в графитено, по която имаше цветя и жълт папагал. Моделът Агнес Дийн пък се открои в златиста рокля с китайски мотиви.

Трилърът "Ex Machina: Бог от машината" доминира на Британските независими филмови награди, спечелвайки четири приза, пише БТА. Лентата получи топ отличието за най-добър британски независим филм, към което прибави наградите за най-добър режисьoр и сценарист за Алекс Гарланд и за постижение във визуалните ефекти за Андрю Уайтхърст.

"Ex Machina: Бог от машината" триумфира в категорията за най-добър британски независим филм, надделявайки над "Омарът", "Макбет", "45 години" и документалната лента "Ейми" за покойната певица Ейми Уайнхаус.

Домнал Глийсън - една от звездите на "Ex Machina: Бог от машината", се размина с наградата за най-добър актьор в поддържаща роля, но с радост приветства носителя на приза в категорията - баща си Брендан Глийсън, отличен за изпълнението му в "Суфражетка".

Отличието за най-добра актриса в поддържаща роля получи Оливия Колман за "Омарът". Наградата за най-добър актьор беше присъдена на Том Харди за изпълнението му в "Легенда". В категорията за най-добра актриса бе отличена Сирша Ронан за превъплъщението й в образа на ирландска имигрантка във филма "Бруклин". Отличие за най-добър международен независим филм получи драмата "Стая".

С приз за цялостно творчество "Ричард Харис" беше почетен актьорът Чуетел Еджиофор. Почетната награда "Варайъти", с която се отличава актьор, режисьор, сценарист или продуцент, допринесъл за насочване на международното внимание към британското кино, беше връчена на актрисата Кейт Уинслет.