35-годишният актьор пародира филма в първи епизод на уебсериала "DRYVRS" (съкратено от "Шофьори") на Джак Дишъл.

Вижте първия епизод >>
Вижте снимки на Маколи >>

В сериала Маколи играе порасналия Кевин Макалистър, който прилича повече на закоравял рокаджия – с дълга коса и лакирани нокти, пише "24 часа". Телефонът му звъни с мелодията от "Сам вкъщи", а на непознат, когото предлага да закара, се оплаква от травмиращото преживяване преди години.

"Представи си, че е ши.аната Коледа и цялото ти семейство отива на ваканция. Но оставят 8-годишния си син сам-самичък цяла седмица. Защитавах дома си от двама психопати-взломаджии. Бях просто дете", разказва "Кевин" на непознатия.

И споделя, че още има кошмари с двамата чичковци, които заплашвали, че ще го изкормят.

Изведнъж непознат напада колата и иска да я открадне. По изключително фантасмагоричен начин Кевин успява да се справи с натрапника, който е заловен и овързан с коледни лампички. Той го заплашва, че ще го изтезава нечовешки, показвайки в какъв психопат го е превърнало травмиращото преживяване от детството.

Филмите "Сам вкъщи" (1990) и "Сам вкъщи 2" (1992) направиха Маколи звезда едва на 10 години. Той стана най-търсеното и обичано дете-актьор. Славата и парите обаче предизвикаха раздори в семейството му, а след пубертета той изпадна в забвение. Преди няколко години снимки, на които изглежда като пияница и наркоман, предизвикаха шок в бившите му фенове.