Едни от най-хубавите момчета в тези календари са безспорно тези от Хюстън. Те се снимат в помощ на деца, обгорели при пожари, събират и средства за обучение и превенция при огнени инциденти сред дребосъците. За първи път те се снимат за календар през 1990 г. за Burned Children’s Fund.

Ако си купите календара на огнеборците от Торонто, ще подпомогнете фонда за проучване на заболяванията от рак към центъра „Принцеса Маргарет“. Заплахата от болестта застрашава много хора, но пожарникарите са изправени пред по-висок от средния риск в сравнение с останалото население. Специалисти от канадската провинция Онтарио са преброили 8 вида рак като професионално тяхно заболяване, вследствие на средата, в която работят. От самото си основаване календарът е събрал почти 1 милион долара за финансиране на животоспасяващи изследвания на коварното заболяване, съобщават от "Монитор".

Снимки >>

Австралийците започват да издават календара си през 1993 г. Той подпомага детски болници. Пожарникари от цялата страна акумулират със снимките си хиляди долари за лечението на хлапета, пострадали в огнени инциденти. До този момент те са събрали повече от 1 млн. долара за медицинска апаратура, за изследвания и безболезнени процедури на хлапета с изгаряния.

Екипът огнеборци от Ванкувър отива по-далеч – те доброволно даряват времето си и като модели, и като специални гости на събития. Работят в полза на фонда за грижа на пожарникари, пострадали по време на служба, на деца сираци и други благотворителни инициативи. Те също са събрали повече от 1 млн. долара в последните 25 години.
 
Момчетата от Чарлстън, Южна Каролина, спасяват животни в беда. Всяка година около 9000 същества се се лекуват чрез милостта на доброволците. Първата година от създаването на календара, 2014, се събират 100 000 долара, а през 2015 – 250 000 долара.

В Тусон, Аризона, обществото обръща сериозно внимание на хората, страдащи от аутизъм и нуждата от образованост на останалите относно проблемите им. Пожарникарите от града са първи помощници в това и участват в проекта „Огнеборци срещу аутизма“. Доброволци обединяват усилия и в това да създадат подходяща среда за тях, да им помогнат в адаптацията и овладяването на умения.

Пожарникарите от Колорадо са поели грижата за кучетата в района. Те спасяват по 1200 животинчета годишно. Парите отиват за ваксинации, лечение, животоспасяващи операции на бездомните четириноги. Средствата, които остават след тези нужди, се прехвърлят към местния приют.