Австралийските медии избраха кучета, за пробутат първоаприлската си лъжа. Според сайта на Ей Би Си, кучета водачи използвали апликации и таблети по време на тренировките си в Брисбейн, пише БТА.

Специалното приложение Ipaws им позволявало да слушат любима музика и да гледат предпочитани филми на айпадовете си. Опашатата лъжа е придружена с фоторепортаж, показващ как кучетата си играят с таблетите. В репортажа се разказва как старите кучета обичали да гледат клипчета с по-малки кученца.

Щафетата с обзор на първоаприлските шеги след това бе поета от британския в."Дейли телеграф". Изданието не пропусна да отбележи лъжата на австралийците, според която следващото издание на престижния тенис турнир "Аустрелиън оупън" ще се проведе на "дървена настилка", за да бъдат подложени на изпитание уменията на спортистите. За целта кортовете щели да бъдат подковани с дюшеме.

"Дейли телеграф" напомня, че милиардерът Ричард Брансън винаги е бил голям фен на 1-ви април. По случая той пусна партенката, че от днес неговите авиолинии "Върджин" в Австралия са обзавели специална класа за деца. В салона щяло да има кресла, които да могат да се ритат отзад, а на пътеката имало нарисувани игри на дама, по които да подскачат хлапетата.

Телевизия "Скай-1" осъществи смайващ репортаж за първото куче-пилот, което управлява едномоторен самолет. Става дума за стафордширския бултериер Шадоу, който смело борави с управлението на лекия аероплан. Уредите в кабината уж били специално пригодени, така че кучето да може по-лесно да ги управлява с лапите си. Шадоу, заснет в гръб в пилотската кабина, демонстрирал според репортажа чудеса от пилотско майсторство на 1000 метра височина.

"Дейли мирър" съобщи, че автомобилната компания BMW е разработила специални бебешки маратонки, които заменят проходилката. Когато ги обуете на бебето, то просто не може да пада, докато се учи да ходи.

В Испания най-безсрамната лъжа за първи април със сигурност изпоти милионите фенове на "Барселона". Според нея футболният ас Лионел Меси страшно се бил отегчил от футбола и щял да продължи кариерата си в крикета.

"Ройтерс" също се включи в първоаприлската фиеста. Агенцията разпространи "сериозната" информация на "Сони пикчърс", според която компанията е успяла да усъвършенства и да направи действащ прототип на "протонната раница", която улавя неща от "паралелната реалност". Става дума за устройство, способно да улавя таласъми, популяризирано в комедията от 1984 година "Ловци на духове". Апаратът действал безупречно и бил успешно изпробван.