Какво ще ядат звездите на бала след Оскарите
Звездите ще опитат повече от 50 ястия, приготвени от шеф-готвач Волфганг Пук, на традиционния бал след 89-ата церемония по връчване на наградите "Оскар".
Вижте снимки >>
Шеф-готвачът предлага нови попълнения към менюто, сред които марокански пикантни телешки ребра с пармезан, такоси oт корени таро със скариди, манго, авокадо и сос айоли, кнедли със задушени гъби и крем от кашу, както и панирано месо от раци, пише БТА.
Трюфеловите пуканки и домашно приготвените брецели са включени към предястията заедно с три различни салати, сред които салата от бейби цвекло с йогурт с козе сирене и мюсли с цитрусови плодове.
Волфганг Пук каза, че ще има храна и за вегани в менюто, например паста с морковен сок. Той показа замразените лакомства, обработени с течен азот. Най-впечатляващи обаче са десертите, сред които ще има шоколадово суфле, седем вариации на джелато и сорбе, ванилови гофрети и гофрети червено кадифе.
В шоколадовия бюфет ще има карамелено-капучинови близалки "Оскар" и шоколадови бонбони с вкусове, вдъхновени от киното.
Волфганг Пук ще използва местни продукти и морски дарове за изхранването на 1500-те гости. Той планира да дари цялата неизконсумирана приготвена храна на организацията "Chiefs to End Hunger".