"За мен признанието и реакцията на българската публика са изключително важни. Благодаря на директора на НДК – Мирослав Боршош и екипа му за поканата. За мен е чест“, споделя Соня Йончева.

Оперната дива каза, че е щастлива, че именно в родината си ще пее на живо вечния Вердиев репертоар.

С него тя ще обиколи света със серия концерти през 2018 г.

Певицата завърши записите на новия си трети самостоятелен албум за Сони класик в едно от най-големите и престижни студия в Европа – студио 1 на Баварското радио /Bayerisches Rundfunk/ заедно със Симфоничния оркестър на Баварското радио /Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks/ под диригентството на прочутия Маестро Масимо Дзанети.

В това студио записват най-големите гласове на ХХ и ХХI век като Пласидо Доминго, Лучано Павароти и други. Честта да запише своя албум в студио 1 на Баварското радио се пада на Соня Йончева поради факта, че тя е ТОП 10 на най-продаваните артисти в света от каталога на Сони класик, а последният ѝ албум с бароков репертоар от Хендел е в ТОП 5 на най-продаваните албуми с класическа музика в 23 държави.

Специално за среща с Йончева, от Ню Йорк, в последния ден от записите пристига Богдан Росчич, който е председател на отдела по класическа музика към Сони мюзик. От 2020 г. Росчич поема ръководството на един от най-престижните оперни театри – Виенската държавна опера /Viena State Opera/, сменяйки сегашния директор Доминик Майер.

Концертът ще бъде на 18 юни в Зала 1 на НДК.