Играта  има за цел да провери дали клишето за умствения капацитет на русокосите дами отговаря на истината, затова един срещу друг се изправят 50 блондинки и един мъж, които в продължение на два рунда отговарят на въпроси от всякакъв характер. Ако се справи със задачата и оцелее,  играчът печели паричната награда. В противен случай блондинките са тези, които прибират парите.

Водещ на „Надхитри блондинките” ще бъде актьорът Роберт Янакиев, който има зад гърба си множество участия в театъра, киното и телевизията, но никога досега не е бил водещ. Продуцентите избират Роберт след провеждането на кастинг. „Щастлив съм, че бях избран да водя тази игра, както съм и щастлив, че наистина имаше кастинг, защото са ме викали и за други подобни проекти, но в последствие се  оказва, че този, който го организира накрая е избран за водещ на предаването, а кастингът е просто параван”, споделя новият водещ. „Роберт е страхотен. Имах възможността да го гледам по време на репетициите и той пасва идеално на формата. Освен това води с лекота присъща на по-опитни водещи”, разказва Лилиана Славова, програмен директор на PRO.BG.

„Много ми е забавно всичко. Момичетата са страхотни. В началото бях много притеснен, защото 50 жени на едно място е равносилно на трета световна война, но съм приятно изненадан от всички тях и начина, по който приемат нещата. От една седмица репетираме всеки ден и момичетата го правят с огромно желание и усмивки, няма мрънкане и оплакване”, разказва още Роберт.

Голямата любов на водещия е киното, но в момента мечтата му е този формат да се наложи в България и той да продължи да го води и в следващите сезони.