Към днешна дата това е вече добре известен факт и всеки може да го използва, за да подобри сексуалния си живот. В. Монитор разкри на каква музика трябва да заложите при различни секс ситуации:

ПЪРВИ СЕКС

Ситуация: отпили сте по чаша вино, гледате се страстно и е време да пристъпите към същественото.
Пуснете: албума MCMXC a.D. на Enigma (с нежни парчета като Principles of Lust, The Rivers of Belief и т.н.).
Причина: първо, познатата музика отпуска. Преподаватели от музикалната консерватория в Лонг Айлънд, САЩ, установили, че студентите, които слушат любимата си музика, не са толкова стресирани, колкото колегите им, на които са пуснати чужди на вкуса им стилове. Второ, спокойната музика (60-80 бийта в минута) успокоява човека и нормализира пулса.
Избягвайте: дискографията на Милко Калайджиев (той между другото има цели 9 албума, до един тъпкани с провокативни мегахитове като "Къде си, батко?" и „Хей, малката!").

ИЗВРАТЕН СЕКС

Ситуация: готик момиче ви се усмихва предизвикателно и си играе с белезници.
Пуснете: албума Black Holes and Revelations на Muse.
Причина: по правило тежката музика се харесва на хора, на които не им достигат силни усещания. Тук нямаме предвид скучаещи самотници, а индивиди, които изначално имат нужда от по-големи дози адреналин, за да се чувстват щастливи. А сега честито на печелившите: почитателите на алтернативна музика, пънк, хеви метъл, индъстриъл и т.н. са склони към експерименти в секса, сочи проучване на учени от Калифорнийския университет.
Избягвайте: творчеството на Росица Кирилова (готик фенките ходят дори през най-горещото лято с кубинки и само мисълта да тръгнат боси по асфалта би ги смазала психически).

ВИСОКОКУЛТУРЕН СЕКС

Ситуация: тя носи сива пола с дантелена блузка и изглежда някак си твърде културна за секс.
Пуснете: класическа музика със сонати за алт.
Причина: ако дамата се поразведри, значи сте на прав път. Анкета, проведена от английското списание за класическа музика Muso, показва следното: почитателките на алт вокалите харесват "секс на първа среща", "секс 3 или повече пъти седмично" и "са имали 10 или повече сексуални партньори".
Избягвайте: песните на Бари Уайт - в случая дълбокият му басов глас е абсолютно безполезен.

БЪРЗ СЕКС

Ситуация: тя мърка като разгонена котка, а любимият й сериал скоро ще бъде прекъснат от рекламна пауза.
Пуснете: песента Invaders Must Die на Prodigy (за целия едноименен албум просто няма време. А самото парче, освен че е първото в трак-листата, е доста диво и трае малко под 5 минути. Тоест колкото една рекламна пауза.).
Причина: музиката с бърз ритъм и опростена ритмична структура ускорява функциите на организма. От италианския университет в гр. Павия установили, че под влиянието на такъв тип музика честотата на дишане, сърдечният пулс и нивата на физическата и психическата активност се увеличават. Така че действате, имате 5 минути!
Избягвайте: Болерото на Равел. То е трае над 15 минути, а докато почне същинската му част, ще сте забравили какво сте тръгнали да правите.

СЛУЧАЕН СЕКС

Ситуация:
запознали сте се в дискотеката преди шест коктейла и едно такси време.
Пуснете: албума Monkey Business на Black Eyed Peas (парчетата със заглавия Pump It и Don't Phunk with My Heart са просто идеални за случая).
Причина: задължителен елемент за любовната авантюра на пияна глава е закачлива музика в стил R'n'B. Това е златното правило на диджеите. Замъкнали сте от денсинга у вас момичето и просто ще е грехота от тонколоните ви да не продължи да звучи R'n'B. Така танцът от само себе си ще се пренесе в леглото.
Избягвайте: Хърби Хенкок и останалите джазмени. Доста неподходящ за стриптийз стил. Пък и за какво ви е да се правите на музикален разбирач пред леко пияно непознато момиче?!