Вече са известни подробностите около подготовката на продукцията за голямото събитие. Построяването на култовата сцена ще започне рано сутринта на 9 юни. В бекстейдж зоната по прецизирана схема ще бъдат разположени 25 тенти, където ще кипи усилен организационен труд. Отговорният екип, който ще се грижи за изпълняването на проекта за концерта до последния детайл, наброява 150 души.

За приятния престой на звездата, непосредствено преди излизането му на сцена, ще бъдe обособен луксозен апартамент с три просторни помещения в бекстейдж зоната: лична гримьорна, стая за отдих и гардеробна. Подът на всяка от стаите трябва да бъде покрит с червен килим. Изрично упоменато е стаите да са снабдени с подходящ брой кокетни настолни лампи с воали и енергоспестяващи крушки, за да се избегне флоуресцентно осветление на тавана. Проектът на гардеробната е съобразен така, че безпроблемно да побере всички 20 куфара с ексцентричното сценично облекло на артиста.

Не по-малко интересени са изискванията на звездата относно неговата стая за отдих. Тя ще бъде обзаведена с разкошна дизайнерска колеция бели мебели, които съобразно личните вкусове на сър Елтън няма да бъдат с кожено покритие. Най-специалната вещ, разположена в будоарите на сър Елтън ще е  бяло кресло с кашмирени нишки във викториански стил, което музикантът купува миналата година и което неизменно пътува с него до всички дестинации от световното му турне.

Вазите в личната гримьорна на Елтън Джон ще са седем на брой, всяка с по седем рози: две бели и пет червени, с еднаква дължина на дръжките и без листа. В личната гримьорна на бенда изискванията за цветята са по-скромни, но по желание на виртуозните музиканти на сър Елтън в стаята ще бъдат поставени пепелници и цяла огледална стена.