Овен
Необходимо им е постоянно движение, преместване, обмяна на опит и впечатления. За почивка най-подходящи са Германия, Австрия, Бирма.

Телец
Обича да си похапва и да се отпусне в комфорт. Може да е на плажа или покрай басейн, припичайки се мързеливо, гледайки играта на слънчевите лъчи във водата. За тази цел на телците отговарят Египет, ОАЕ, Чехия, Швейцария, Украйна, Унгария и Гърция.

Близнаци
Те са неспокойни и се нуждаят от постоянна промяна във впечатленията. Тази необходимост може напълно да удовлетвори Америка с невероятното си разнообразие, както и Гърция, Полша и Турция, където хората са общителни и готови да се пазарят.

Рак
За пътуване и почивка харесва проверени места, където е тихо, спокойно и уютно. Ако обаче реши да пътува до загадъчна страна като Индия, ще бъде изумен колко близка и невероятна ще му се стори тя. Не бива да подминава Гоа - рай, където всички хора са като братя. Привлекателни за раците са и Непал, Литва.

Лъв
Kато цар на животните той обича всичко да се случва около него, да се чувства единствен владетел на света. Затова не бива да пропуска Бразилия с карнавалите, Италия с нейните древни красиви градове, с уникалните й паметници. Подходяща за лъвовете е и Испания, която ще предложи борба с тореадори, музеи, готически катедрали. Франция ще ги удиви с блясъка си, а Париж - световният център на модата - ще ги главозамае. Ако лъвовете обичат казината, да тръгват към Лас Вегас.

Девa
По принцип не могат да си починат, защото успяват да си намерят работа дори и през отпуската. Близки до духа им са Швейцария, Япония, Латвия - там ще получат не само морално удовлетворение от точността на транспорта, комуникацията между хората, но и ще продължат да работят със стил, ще заимстват интересни идеи, които могат да превърнат и в собствен бизнес.

Везни
Обичат да ходят на почивка, за да се показват и другите да им обърнат внимание. Париж ще ги очарова с красотата си и ще зарадва очите им с отличния моден вкус на парижаните. Англия ще им подейства като магнит с древните си замъци, а Китай - със своите нрави и обичаи. Гледката на Великата китайска стена ще се запечата в сърцето им. Аржентина пък ще ги покори с танцовия ритъм на тангото.

Скорпион
Не обича да почива на спокойни и тихи места. За него жизненоважни са ритъмът, екстремните чувства, страстите и бурните впечатления. Ето защо най-подходящи за този зодиакален знак са Турция, Азербайджан, Иран, Куба, Афганистан, Пакистан.

Стрелец
Това е най-големият пътешественик. Околосветското пътешествие е точно за него, но ако не може да си го позволи, му препоръчваме да посети Италия, Испания, Полша, Грузия, Армения, Мексико, Аржентина, Монголия.

Козирог

Близките на духа му страни са разположени високо в планината. Ще ги очарова аскетичната красота на Тибет, строгостта на Естония, прохладата и простотата на Норвегия. Подхожда им и Англия с нейното величие и интересни традиции.

Водолей
На него би му се искало да посети друга планета - Марс например или в краен случай Луната. Ще се наслади обаче на просторните ширини на Русия, Канада, както и на далечната Австралия.

Риби
Подхождат им много от страните, разположени по бреговете и островите: Израел, Нова Зеландия, Индонезия, Тайланд, Португалия, Средиземно море, Бразилия, о. Цейлон, о. Малта, Турция.