Романтичната драма "След сблъсъка" - продължение на първия филм и направен по втората книга от тетралогията на Анна Тод, продължава тенденцията за привличане на повече зрителите в киносалоните, сочат обобщените данни от кината у нас. Премиерата от миналия петък с историята на Теса, която започна в последния ѝ ден в Ню Йорк преди експулсирането ѝ от САЩ, и продължава с развитието на връзката ѝ с Хардин, е гледана от вече 7 910 зрители и има 69 708 лева приходи.

На втора позиция е екшънът "Тенет" на Кристофър Нолан. Революционният поглед върху пространството и пътуването във времето, което трябва да помогне за овладяването на криза, която ще доведе до разпалването на глобална война, е вече десет дни на екраните у нас и за това време са го видели 20 735 зрители и има 215 176 лева приходи.

Снимка: Официален плакат на филма / Warner Bros

Трето място е за екшън фантастиката "Новите мутанти". Филмът по поредицата комикси на Крис Клермонт и Боб Маклауд от декември 1982 година за героите от "Х-мен" е гледан вече от 5 298 зрители и има 47 612 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Четвърта позиция заема трилърът "Ненормален" с Ръсел Кроу в главната роля. Поредицата от смъртоносни случки, които започват с едно неправилно и нервно изпреварване на ляв завой на кръстовище, е вече трета седмица в кината у нас и са я гледали 5 677 зрители и има 53 238 лева приходи от билетите им.

Снимка: Стопкадър YouTube

Пето място е за комедията - първа премиера след дългото затваряне на кината - "Хотел "Белград". Задържалата се над месец и половина на върха на зрителски интерес история с приключенията на сърбина Паша, който освен че трябва да се отърве от мафиотската дъщеря, но и да спечели сърцето на появилата се отново негова руска любима е гледана от вече 21 173 зрители и има 184 783 лева приходи за деветте седмици на екран.

Снимка: bTV Studios

На шесто място е анимацията "Напред". Занимателната приказка за двамата братя - елфи, които трябва да минат пътя от тяхното селце до мястото, където ще могат да възкресят баща си, е на екраните от началото на март и вече е гледана от 18 403 зрители и има 161 496 лева приходи.

Седмо място заема екшънът "Соник: Филмът". Анимационно-игралната история за свръхбързия таралеж със син цвят е на екран от средата на февруари, като вече са я гледали 86 134 зрители и има 792 649 лева приходи.

Осмо място сред най-гледаните филми е за българският екшън "Диви и щастливи". Пътуването на двете приятелки от София до Варна с цел помощ за лечението на несъществуващо дете и случващото се с тях и отвлечения заради каузата младеж е от края на ноември на големия екран, като за това време са го гледали 106 520 зрители и има 979 352 лева приходи.

Девето място е за екшънът по комикси "Блъдшот" с Вин Дизел в главната роля. Смъртта на професионален войник и съживяването му с цел да стане машина за убиване са проследени от 6 328 души и са събрали 53 028 лева приходи от билетите им от средата на март до момента.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Десета позиция е за анимацията "Червената обувчица и седемте джуджета". Как седем омагьосани принца търсят заветната обувка, за да развалят магията са видели 29 044 зрители, а приходите са 280 087 лева за времето от началото на февруари до момента.

Миналият уикенд в киносалоните са влезли 17 126 зрители, докато миналата година по това време зрителите са били 44 102 души.