12-годишна певица с впечатляващ глас успя да разплаче Катерина Евро и получи втория златен бутон в "България търси талант".

Валерия Войкова от София се качи на най-голямата сцена за дарования със "свит стомах" и брилянтно изпълнение на песента на Лара Фабиян "Je t'aime". Тя вдигна публиката на крака с голямата заявка на любимата си певица и "прободе в сърцето" актрисата в журито на шоуто.

Самата Валерия призна, че участието ѝ в "България търси талант" по bTV е най-голямото предизвикателство, което е приемала. Сподели, че никога не е пяла пред хора като Ицо Хазарта, Катерина Евро, Славена Вътова и Любен Дилов-син и е била много притеснена за реакцията им. Пред погледите на майка си и приятелите си тя сбъдна дългогодишната си мечта да стане част от шоуто, влязло в рекордите на Гинес, с безапелационен успех и директно класиране за финала. Славена Вътова остана впечатлена от енергията, която младата дама успя да предаде на всички в залата, а Ицо Хазарта сподели, че му е трудно да скрие емоцията си и вярва, че това предаване е измислено за хора като нея.

Снимка: bTV

Едни от най-впечатляващите таланти, които се изправиха пред журито на "България търси талант" и заслужиха своето място на полуфиналите бяха танцьорът с изключителна пластичност Антонио Папазов, най-добрият вейпър, дошъл специално от Доминиканската република - Яксел Фриас, както и 10-годишната Ива Кузманова, която е развила до съвършенство реденето на кубчето на Рубик. "Малкият Индиана Джоунс" - Мартин Алексиев, демонстрира дресура на отровни змии и паяци пред смаяни поглед на всички в залата и буквално парализира водещите Сашо Кадиев и Даниел Петканов с огромен питон. Марин Вардолов извая фина дървена скулптора за броени минути с помощта на електрическа резачка. Актрисата Милкшейк и специалистът по сапунени мехури д-р Бъбъл върнаха журито в детството им с изящен куклен театър, а дипломираният медик Боряна Димитрова предизвика възхищение с модерия си бели денс. Шотландецът Стиви Стар доказа, че е "чудо на медицината" и единствен в човечеството, който може контролирано да изкарва погълнати предмети като стотинки, билярдна топка и пирон.