Тази вечер се състоя официалната церемония "Мъж на годината", организирана от Дарик радио. Тя е в чест на Стефан Иванов и сина му Максим Иванов, които през 2020-а прекосиха Атлантическия океан за 105 дни със собственоръчно изработена лодка.

Стефан и Максим Иванови останаха единствените номинирани в престижния конкурс, след като през пролетта двамата архиврагове ген. Венцислав Мутафчийски и доц. Атанас Мангъров един след друг отказаха да разберат кой от тях е "по-мъж на годината".

"Не знам въобще как се е случила тази номинация. Късно снощи неприятно се изненадах и първата ми работа бе да изпратя писмо за оттегляне на подобна номинация", обяви ген. Мутафчийски.

А доц. Мангъров коментира пред Dir.bg: "Какво значи "Мъж на годината", първо? По какво ще мерим мъжествеността - по дължина, по дебелина, по какво... Това са пълни глупости. Това да не е порно, че да си мерим мъжествеността. Айде моля ви се!...".

Снимка: manoftheyear.bg

Всяка година има и специална награда на екипа на Дарик радио". Призът се връчва за принос към популярна кауза. Тази година отличени са БНТ и трудът на жестовите преводачи в нелеката битка с Covid-19. Камелия Ангелова, Бонка Саздова и Надежда Мирчева са лицата на жестовия превод в националната телевизия, които бяха отличени.

Водещият на Новините на NOVA Николай Дойнов спечели награда за най-стилно лице от телевизионния екран, а "Мис ТВ чар" стана колежката му - репортерката Анна-Мария Конова.

Призът "Легенда" отиде при Иво Хаджимишев - фотограф, художник и журналист.

Вечерята се състоя в специално отворен за целта кабинет на Фердинанд I Български, цар на българите, разположен в централната сграда на Военна академия "Г.С. Раковски"