Второто издание на Midalidare Rock In The Wine Valley беше обявено през 2019-а година и трябваше да се проведе през 2020-а, но тогава светът се сблъска с пандемията и рок фестивалът в долината на виното трябваше да бъде отложен и то не веднъж, а два пъти, споделиха организаторите дни след пиршеството на жиците. Въпреки всички трудности свързани с логистика и смяна на групи, фестивалът се проведе, за радост на над 30 000 човека, които го посетиха за четирите дни между 14 и 17 юли и се насладиха на над 23 часа рок на световно ниво с Judas Priest, Avantasia, Within Temptation, Running Wild, Ugly Kid Joe, The Dead Daisies, Silent Winter, Freedom Call, Firewind, Project Renegade, Alestorm, Ross The Boss, Scanner, Beyond the Black, Shakra, The Broken Ravens и др.

Снимка: Midalidare Rock

Различните групи имаха и различни преживявания в рамките на фестивала. Едно от изискванията на екипа на Avantasia беше да имат възможност да посетят фитнес зала. За Within Temptation беше организиран специален тур във винарната за пенливо вино. Alestorm и The Dead Daisies бяха от групите, които свободно се разхождаха из фестивала, с което изненадаха феновете, които не вярваха на личната си среща с тях, но най-близък контакт с всички имаше Уилям Крейн, вокалът на Ugly Kid Joe, който изгледа целия концерт на "Judas Priest" сред феновете. "Това е най-великата банда и най-великият глас", сподели той, пеейки с пълен глас парчетата на Роб Халфорд и компания.

Снимка: Midalidare Rock

"Огромно благодаря, на всички екипи, които работиха неуморно, за провеждането на фестивала и най-вече искаме да благодарим на всички фенове, които бяха с нас през тези няколко години, вярваха ни и ни подкрепяха. Rock On!", споделят от организаторите.

Снимка: Midalidare Rock