The Game (of Thrones) is over. Понеделник вече не е денят, в който ставаме в 4 ч. сутринта, за да гледаме новия епизод на сагата на Джордж Р.Р. Мартин. Лека-полека заглъхват и вълненията около работата на сценаристите по осми сезон. Съдбата на Денерис Таргериен и Джон Сноу е ясна и няма място за фенски теории и спекулации, а мрънкането на недоволните вече няма значение.

Сега феновете на GOT могат да очакват прикуъла, който ще разказва историята на рода Таргериен, и дългоочакваната книга "Ветровете на зимата".

Това не значи обаче, че сезонът на сериалите е приключил. Напротив. Телевизията предлага адски интересни неща и дори бихме казали, че очакваме някои нови ТВ продукции с по-голямо нетърпение от големите кино премиери на лятото.

В галерията може да разгледате нашите предложения за сериали, които да следите - както нови, така и продължения на стари (и култови) такива. Препоръчваме да се гледат на умен телевизор, например Samsung QLED 8K Q900R - 8K телевизорът на Samsung, който почти буквално ни пренася в реалността от екрана.

"Чернобил", HBO

Вече излезе четвърти епизод от мини сериала на HBO, който ни въвлича в мрачния, болезнено достоверен и откровен разказ за събитията от и след 26 април 1986 г., когато се взривява четвърти реактор на АЕЦ "Чернобил". Според данни на IMDb към момента "Чернобил" е най-високо оценената телевизионна продукция в историята на сайта и това изобщо не е случайно. Прецизният и безпощаден поглед върху съветската политика по това време, съчетан с ужасите, преживени от обикновените жители на Припят, е емоционално анагжиращ и разтърсващ разказ за едно събитие, което голяма част от нас си спомнят със страх и отвращение. Кастът е на много високо ниво: Джаред Харис от Mad Men е професор Легасов, номинираната за "Оскар" Емили Уотсън играе ядрен физик и е единствената измислена фигура в сериала, а носителят на "Златна мечка" Стелан Скарсгард влиза в образа на вицепрезидента на Съвета на министрите в СССР.

Тук няма дракони и бели бродници, но злото е представено по един доста по-близък до нас начин, а заснемането на сериала е феноменално добро. Което е още една причина да сте сигурни, че няма да го гледате на екрана на лаптопа си.

Снимка: HBO

What/If, Netflix

Съвсем нормално е да свързвате Рене Зелуегър с Бриджет Джоунс - пълничката, симпатична героиня на Хелън Филдинг. Тя е тромава в любовта, нескопосана в професията си и вкопчена в свалянето на килограми и мъже. В новата продуция на Netflix обаче Зелеуегър ще се въплъти в кожата на нещо тотално различно - богата бизнес дама и изкусителка, готова да стъпи върху главите на всеки, изпречил се на пътя ѝ, за да стигне до целта си. Режисьор на проекта е създателят на The Revenge - Майк Кели. Вероятно сериалът ще оплете зрителите си с добре завързани интриги и неочаквани обрати. Премиерата се състоя на 24 май.

Снимка: Netflix

Good Omens, Amazon Prime

На 31 май пристига един дългоочакван проект за феновете на сър Тери Пратчет и Нийл Геймън - адаптацията по романа "Good Omens". Сюжетът разказва за ангела Азирафел и демона Кроули и тяхното странно приятелство. Когато двамата разбират, че светът е към своя край, защото идва Антихристът (10-годишно добре възпитано момче), те решават, че ще попречат на плановете на шефовете си и ще предотвратят Апокалипсиса. Тук свръх високата резолюция (над 33 милиона пиксела) на Samsung QLED 8K Q900R ще може да се разгърне на пълни обороти за едно невероятно зрително изживяване.

Снимка: Amazon Prime

The Loudest Voice, Showtime

За пореден път голям актьор от киното се впуска в телевизионна продукция и обещава да направи от нея нещо забележително. Този път говорим за Ръсел Кроу, който ще влезе в кожата на медийния магнат Роджър Ейлс - бивш ръководител на американската новинарска мрежа Fox News. Шоуто обещава да се фокусира върху тъмната страна на медийния бизнес, чиято основна цел не е да информира хора и да държи високо ниво на качествена журналистика, а да провокира масите да се поддават на чувства и импулси. Сериалът ще се завихри и около обвиненията за сексуален тормоз, които бяха отправени към Ейлс и в крайна сметка доведоха до края на кариерата му във Fox News. Премиерата е на 30 юни.

Снимка: Showtime

Too Old to Die Young, Amazon Prime

Amazon Prime имат още нещо интересно за лятото. Сериалът "Too old to die young" с Майлс Тейлър в главната роля ще вдъхне живот на историята на скърбящ полицай, загубил наскоро партньора си. Заедно с неговия убиец, главният герой попада в свят на наемни убийци, картели и Якудза. Трейлърът подсказва, че сериалът ще се развива в мрачната тоналност. Ако го гледате на Samsung QLED 8K Q900R това няма да ви създаде проблеми, тъй като технологията на компанията Samsung QLED 8K Q900R използва изключително усъвършенствана интелигентност, за да превърне съдържание с ниска резолюция в почти 8K качество на картината. Оптимизира звука, съответства на нивото на яркост в стаята ти и дори ти препоръчва популярно съдържание и информация чрез гласови команди. Междувременно, очакваме първия епизод от сериала на 14 юни.

Снимка: Amazon Prime

When They See Us, Netflix

Отново на 31 май излиза и още една продукция на Netflix, която заслужава внимание - When they see us. Лайтмотивът на сериала ще се върти около полицейското насилие срещу чернокожи и сблъсъка им с щатското правосъдие, което до ден-днешен масово работи в техен ущърб. Действието ще се развива в Харлем, Ню Йорк, през 1989 г., когато група чернокожи младежи са задържани за побой и изнасилване на млада жена. Темата със сигурност ще даде на зрителите по-голяма яснота относно живота на афроамериканците зад океана и ще размести митовете и легендите около смъртта на расизма.

Снимка: Netflix

Dark, Netflix

Първият сезон на немскоезичния научнофантастичен сериал ни въвлече в сложната история на малкото градче Винден и близките до него гори, в които се пресичат няколко измерения, редица човешки съдби, невъзможно минало и още по-невъзможно бъдеще, което в новия сезон започва да изглежда все по-апокалиптично. Първият сезон получи доста високи оценки както от публиката, така и от критиците. Припомняме, че създателите на продукцията са Баран Бо Одар и Янте Фризе ,а това е първият оригинален сериал на Netflix на немски. Тук много ще се радвате на стоте процента обем на цветовете на Samsung QLED 8K Q900R: по-богати цветове при всякаква светлина, а когато сериалът се казва "Dark", това не е излишна екстра. А Direct Full Array Elite, който акцентира дори и на най-дребните детайли, като контролира директно всеки отделен светлинен елемент, потъмнява допълнително тъмните зони и изсветлява светлите.

Какво ще се случи със семействата Канвалд, Нилсен, Доплер и Тидерман, предстои да разберем на 21 юни.

Снимка: Netflix