На пресконференция за представянето на новия си албум "Mexico" Иглесиас потвърди, че той ще бъде последният му студиен проект, предаде Франс прес.

Изпълнителят сподели, че записването му е било "сложно" и му е отнело година и половина.

"Не разполагам с толкова време за следващи студийни албуми. "Mexico" е последният записан в студио диск през живота ми", заяви Иглесиас.

Това е първият студиен албум на Хулио от 2006 г., когато излезе "Romantic Classics" с версии на най-известните му песни на английски език. Албум на испански не е записвал от "Divorcio" през 2003 г.

Изпълнителят успокои почитателите си, че няма намерение да слиза от сцената, докато "животът или публиката" не го принудят, пише БТА.

"Искам да пея до 150 години, до последния си ден", зарича се през смях Хулио Иглесиас.

Известният с романтичните си балади и бурен любовен живот певец е признат от Книгата на рекордите на Гинес като единствения испаноезичен изпълнител, продал над 300 милиона албума. Парадоксално е, но е по-популярен зад граница, отколкото в собствената си страна, като има много почитатели в Китай и други азиатски държави.

Хулио Иглесиас неотдавна претърпя операция на гърба, но отрече да подготвя оттеглянето си. Тази година той изнесе концерти в България, Португалия, Румъния, Русия, Турция.

Вижте снимки от последния му концерт в България >>
ИЗБРАНО