Едно от откритията на "Гласът на България" - чаровният A.L.E.K.S. , ще зарадва феновете си в столицата с безплатен концерт на открито, на който ще представи новия си албум. За да подрепи своя колега и приятел, на сцената на Кино Кабана ще излезе и неговата колежка и дуетна половинка Прея. Двамата създадоха обща песен, чиято премиера ще е именно на 29 юли.

Албумът "Late Night Thoughts" е наситен с любовта на младия певец към различни стилове, които той умело съчетава - соул, р"н"б и поп. Това, което прави албума толкова специален, е не само авторската музика на A.L.E.K.S., но и професионалистите, които допринасят за цялостното звучене на песните в него. "Колаборирах си с много талантливи и прекрасни хора, които направиха "Late Night Thoughts" още по-специален за мен. Денис Попстовя направи микса и мастъра на парчетата и способността му да чува нещата, които дори аз самият не можех да забележа, направи звука на албума много по-добър."

Както всеки път, така и този, музиката, аранжиментите и текстовете на английските парчета са дело на самия A.L.E.K.S. Част от бас линиите в албума са изсвирени от Евден Димитров, а черешката на тортата е първата авторска песен на български език, която е дует с Прея.

"От много време съм й голям фен и беше въпрос на време да се съберем и да създадем красива и искрена песен като "Празна стая". Тя е автор на текста на парчето, както и част от вокалните линии в него."

Визуалната концепция на "Late Night Thoughts" е дело на Жоро Пеев, който режисира официалното видео към първия сингъл от албума - "Gone".

"Израстнах толкова много покрай създаването на този албум. Осъзнах колко малко знам и как никога няма да дойде момент в моя живот, в който жаждата ми за още повече знание ще бъде утолена", сподели A.L.E.K.S.