2024-та е годината, в която най-великата рокендрол банда в света AC/DC празнуват 50-та годишнина от създаването си. По този повод на 15-ти март групата пуска официално на пазара лимитирана златна серия винили, които вече могат да бъдат предварително поръчани ТУК.  

Преди броени дни стана ясно, че легендарните музиканти тръгват и на европейско турне през лятото, озаглавено "Power Up". AC/DC са една от най-влиятелните рок групи в историята с над 200 милиона продадени албума по света и 72 милиона само в САЩ. Албумът "Back In Black" на групата се откроява като "най-продаваният албум на група в историята" и "третият най-продаван албум на всички времена" с глобални продажби от над 50 милиона.

През 2010 г. групата получава и първата си награда GRAMMY® в категорията "Най-добро хард рок изпълнение". През 2020 г. AC/DC издадоха 17-ия си албум "Power Up", който дебютира на първо място в 21 държави.

Кампанията AC/DC FIFTY ще бъде осъществена на два етапа - в първият са включени 9 класически рок заглавия от каталога на AC/DC