Конкурсът за песен на "Евровизия" тази година ще бъде воден от родената в Стокхолм холивудска актриса Малин Акерман и шведската комичка Петра Меде, съобщи ДПА.

Дуетът ще води предаванията на полуфиналите на 7 и 9 май и големия финал на 11 май в Малмьо, съобщиха организаторите на "Евровизия" в понеделник.

"Не мога да опиша чувствата си по този повод. Много съм развълнувана и малко притеснена, но в положителен смисъл", каза Акерман, която е може би най-известна с ролите си в романтични комедии като "27 сватби", "Предложението" и "С жени на море". Тя участва и във филма за супергерои от 2009 г. "Пазителите".

Меде е добре позната в шведската телевизия и вече два пъти е водила "Евровизия" - първо самостоятелно през 2013 г., а след това през 2016 г. заедно с Монс Зелмерльов, шведския победител в "Евровизия" през 2015 г.

След победата на шведската певица Лорийн с песента Tattoo миналата година в английския град Ливърпул, конкурсът за песен на "Евровизия" тази година ще се проведе в Малмьо.

Това е специална годишнина за шведите: преди 50 години емблематичната шведска поп група АББА спечели конкурса с песента Waterloo.