"Викингът" ще отведе киноманите на безкомпромисно пътешествие в бруталния, но магнетичен свят на викингите и ще ни разкрие на какво е способен и колко далеч може да стигне човек, воден от жаждата за отмъщение. Филмът се завърта в кината от утре. 

Снимка: Forum Film Bulgaria

В специално видео виртуозният режисьор Робърт Егърс, звездата Александър Скарсгард и част от екипа на филма, повдигат завесата към може би най-реалистичното и всепоглъщащо претворяване на богатия и сложен бит на викингите, което сме виждали на големия екран. Безспорно един от най-важните елементи е изобразяването на воините берсерки и техния боен стил и въоръжение. Затова към екипа се присъединяват някои от най-големите оръжейни специалисти и координатори на схватки с мечове в киното, които помагат на продукцията за постигането на максимална достоверност. Предизвикателството при създаването на невероятно сложните бойни сцени е голямо, но резултатът е впечатляващ и задължава да се изживее на кино.

Наред с впечатляващите бойни сцени, Викингът се отличава и с изключителна визия, дело на номинирания за "Оскар" оператор Джарин Блашки (Фарът) - дългите кадри и непрекъснатото движение на камерата са хипнотични и отвеждат зрителите в центъра на този забележителен древен свят, който се разкрива пред очите ни.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Дори и само тези елементи биха направили "Викингът" специално и незабравимо кино събитие, но най-голямата сила на филма, е черпещата вдъхновение от невероятното богатство на скандинавския фолклор, оригинална и вълнуваща история, която Робърт Егърс изгражда в съавторство с исландския поет и новелист Сьон. Изключителната тематична дълбочина и символика, които те пренасят на екрана, са истинска рядкост за филм от подобен мащаб. А впечатляващият звезден актьорски състав, начело с Александър Скарсгард, Никол Кидман, Аня Тейлър-Джой, Клес Банг, Итън Хоук, Бьорк и Уилям Дефо, е финалният щрих, който превръща "Викингът" в празник за всички любители на киното.

История

Базиран на древната скандинавска легенда, която вдъхновява Хамлет на Уилям Шекспир, Викингът разказва историята на младия викингски принц Амлет, който е тласнат по пътя на отмъщението, след като става свидетел на убийството на баща си, загинал от ръката на неговия собствен брат. За да сбъдне предопределението си и да се превърне в господар на собствената си съдба, Амлет трябва да преодолее смъртната опасност на красивата, но непрощаваща природа на Исландия, да се бие с вражески кланове и да се изправи пред могъщите и мистериозни сили от митовете и легендите на викингите, а накрая да се изправи срещу най-големия си враг - собствената си кръв.

Снимка: Forum Film Bulgaria