От 16-ти до 20-ти октомври над 2500 артисти и 600 лектори ще вземат участие в най-голямото събитие за електронна музика в света Amsterdam Dance Event 2019. Организаторите очакват да посрещнат над 400 000 посетители от над 100 страни за тазгодишното 24-то издание.

Конференцията ADE е напълно разпродадена като има ограничена наличност от билети за ADE Beats и ADE University.

През последните години Amsterdam Dance Event се превърна в най-важното място за култивиране на електронната музикална култура в света. Освен обширната програма от конференции и фестивали, ADE набляга и на актуалните технологични и социални трендове, като прави и кросоувър с други жанрове като филми и фотографията, превръщайки Амстердам в МЯСТОТО за срещи на глобалната електронна музикална общност.

Снимка: Официална страница във Facebook

Тази година ADE отбелязва 100 годишнината на електронните инструменти

Това събитие бе отбелязано с откриването на "Музей на съвременните инструменти". То включваше специална програма от изпълнения, модулни вечери, както и присъствието на сцената на електронни музикални икони като изпълнители и оратори. И като черешка на тортата, за да отдадат почит на пионерите на електронната музика и да подчертаят невероятния възход и еволюция на електронните инструменти, от ADE поканиха невероятния артист Arp Frique да бъде уредник на "Музей на съвременните инструменти".

Amsterdam Dance Event 2019 е идеалното място за изследване на взаимните връзки между изкуството и електронната музика, чрез които да откривате нови неща. От малки галерии до стари църкви и бивша фабрика за боеприпаси. Програмата за 2019 г. се състои от разнообразни представления и изложби, които може да посетите в целия град.

Снимка: Официална страница във Facebook

Някои от най-големите акценти в тазгодишната програма включват AETHER в Noorderkerk, инсталациите на Nicolás Jaar и Vincent de Belleval в Het HEM и спящият (да правилно е написан) концерт "In Dreams" Waalse Kerk в AD Space Zen Space.

Amsterdam Dance Event 2019 завършва в неделя с ADE Hangover, безплатен градски фестивал на кея на NDSM

ADE Hangover е перфектният завършек на тази забързана седмица.

Кеят на NDSM ще се трансформира в оазис за релакс, който ще ви помогне да "презаредите батериите" след наелектризиращите събития на Amsterdam Dance Event 2019. В обстановка от арт инсталации, питателни храни и крафт бири, всеки може да се наслади на безплатната програма от групи и диджеи на живо. Всички сцени са покрити, за да предпазят уморените ви очи от пулсиращия махмурлук. Може да се затоплите в горещите вани или сауна, както и да се охладите, докато се разхождате покрай многобройните търговски сергии. Отпускането в неделя не би могло да бъде по-лесно.

Като бонус за всички рейвъри и участници на партита входът е безплатен, така че ще се видим в ADE Hangover.