"Блондинка" - един от най-очакваните филми на 2022 г., разказващ въображаемия живот на Мерилин Монро, ще тръгне по Netflix на 23 септември, съобщи стрийминг платформата.

Главната роля е поверена на кубинско-испанската актриса Ана де Армас.

Лентата е базирана на едноименния роман на Джойс Карол Оутс, издаден през 2000 г. Създателите на продукцията си позволяват определени повествователни свободи, като специален акцент в нея е поставен върху отношенията на Мерилин Монро със съпрузите и любовниците ѝ.

Режисьор и сценарист на "Блондинка" е Андрю Доминик ("Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд"). Актьорският състав включва още Ейдриън Броуди като драматурга Артър Милър, Боби Канавали, Сара Пакстън, Джулиан Никълсън, Тоби Хъс. Сред продуцентите на филма е Брад Пит.

"Блондинка" не успя да намери място в официалната селекция на кинофестивала в Кан, тъй като правилата изключват от конкурсната програма филми, които не са пускани по кината във Франция.

В САЩ филмът ще бъде забранен за лица под 17-годишна възраст заради сексуални сцени.

Американският стрийминг гигант залага на някои от най-големите имена в киното през 2022 г., за да продължи да утвърждава своя холивудски статут, предава БТА. Тази година Netflix се сблъска с безпрецедентен спад на абонатите за първи път от повече от десетилетие.

Източник: Скрийншот