Комедията "Бащата на булката" с участието на Анди Гарсия и Глория Естефан има премиера днес по HBO Max. Новата екранизация по едноименния роман на Едуард Стрийтър е първото лятно заглавие от специално направените за стрийминг платформата филми под марката Made for Max.

Филмът събира двете обичани звезди, които споделят дългогодишно приятелство, за първи път на екран от 2000 година. 

"Оригиналният "Бащата на булката" със Спенсър Трейси от 1950 г. ни запозна с идеята, че всеки баща преживява тиха криза, когато дъщеря му се омъжи. Прекрасните версии със Стив Мартин, създаден след 1991 г., свързаха бащи и дъщери по целия свят. Но какво означава да бъдеш баща на булката във време, когато тези изпитани във времето традиции се оспорват от по-младите поколения? Това е въпросът, който се заехме да проучим в новата версия на "Бащата на булката", споделя режисьорът на HBO Max продукцията, Газ Алазраки.

"Бащата на булката" e модерен романтичен прочит с поглед към вечната класика. Тази искряща история за семейството и неговите неразрушими връзки илюстрира изненадващите и забавни начини, по които сърцето може да се адаптира в името на любовта. Във версията на HBO участват Анди Гарсия, Глория Естефан, Адрия Архона ("Ирма Веп", "Истински детектив" на HBO), Изабела Мерсед ("Дора и градът на златото"), мексиканската звезда - актьор и певец - Диего Бонета, Педро Дамян и Клои Файнман ("Saturday Night Live").

Снимка: HBO Max

Историята

Били (Анди Гарсия) и Ингрид (Глория Естефан) са изненадани, когато голямата им дъщеря София (Адриа Архона) се прибира вкъщи в Маями. Още по-голяма изненада е, че пристига с годеника си Адан (Диего Бонета) и обявява решението им да се оженят възможно най-скоро и да се преместят да живеят в Мексико. Новината идва в момент, в който Били и София са събрали смелост да споделят на децата си, че искат да се разделят, но в името на щастието на София, преценяват да отложат обявяването на решението си и да изиграят влюбена двойка в полза на семейството.

Снимка: HBO Max

Старомодният Били отначало се противопоставя на всички идеи за сватбата, но в крайна сметка отстъпва, стига мнението му като баща на булката да има най-голяма тежест във всички решения в подготовката. Известен архитект и глава на семейство, Били има усещането, че успехите му и отдадеността му към семейството му дават правото да решава - все пак той е уважаван човек и заслужава това.

Снимка: HBO Max

Същото обаче може да се каже и за не по-малко упорития баща на Адан, Ернан (Педро Дамян), който пристига в града със собствените си традиции и семейна гордост. И двамата бащи са твърдо решени да бъдат водещата фигура в организацията на тържеството. Това довежда до игра на гордост за надмощие и сблъсък на културни възприятия и традиции, а семействата им трябва да заемат страна. Изпитанията за добрите семейни взаимоотношения се развиват стремглаво като пътуването с влакче в увеселителен парк и надпревара към олтара, в което приключение главни герои се оказват не младоженците, а бащата и майката на булката.

"Бащата на булката" е продукция на Warner Bros. Pictures и HBO Max, съвместно с A Plan B Entertainment Production. Режисьор е Газ Алазраки ("Nosotros Los Nobles", "Club de Cuervos"). Продуценти са носителите на "Оскар" от Plan B Entertainment Деде Гарднър и Джеръми Клайнър ("Минари", "Лунна светлина", "12 години робство", "Яж, моли се и обичай") и Пол Майкъл Перес ("Резервни части"). Сценарият, базиран на романа на Едуард Стрийтър, е на Мат Лопес ("Обетована земя", "Чаракът на магьосника"). Изпълнителни продуценти са Брад Пит, Анди Гарсия, Тед Гидлоу и Джеси Ерман.

Екипът на Алазраки зад камерата включва Игор Джаду-Лило ("Всичко, всичко", "Децата са добре"), арт директора Ким Дженингс ("Жокера", "Невероятният Спайдър-мен 2"), монтажиста Джон Пол ("Най-великият шоумен"), композиторът Терънс Бланчард ("Една нощ в Маями...", "BlacKkKlansman") и дизайнерът на костюми Каролайн Еселин-Шейфър ("Ако Бийл Стрийт може да говори", "Лунна светлина").