Кан приветства с бурни и продължителни овации продължението на класиката на Клод Льолуш "Един мъж и една жена", в което отново играят Жан Луи Трентинян и Анук Еме, предаде Франс прес.

Вижте снимки >>

Във фестивалната зала в Кан публиката започна да тананика в един глас популярната музика от първия филм. А в края на прожекцията на продължението му - "Най-хубавите години в живота", творческият екип получи дълги аплодисменти.

"Благодаря, много благодаря на всички и най-вече на Жан-Луи и Анук. Благодарение на вас чудото се случи. Имахме голям късмет, че можахме да го превърнем във филм!", довери силно развълнуван и с разтреперан глас режисьорът Клод Льолуш.

Преди прожекцията 81-годишният режисьор и 87-годишната Анук Еме преминаха по червения килим. На върха на стълбите на Фестивалния дворец ги очакваше 88-годишният Трентинян. Към тях се присъединиха и актьорите, които играеха техните деца в класиката от 1966 година - Антоан Сир и Суад Амиду. Тук бяха и актрисите Моника Белучи и Мариан Деникур.

Моника Белучи

Снимка: БТА

Представена извън конкурсната програма, лентата "Най-хубавите дни в живота" разказва за срещата на на старини на главните герои от "Един мъж и една жена". Класиката навремето получи "Златна палма" в Кан и два "Оскара" - за най-добър чуждоезичен филм и за най-добър сценарий.

През 1986 година Льолуш успя да сътвори първото продължение на успешната си продукция - "Един мъж и една жена: 20 години по-късно", в която отново бяха събрани главните действащи лица.

Според режисьора истинско чудо е, че той е успял за пореден път да заложи на Трентинян и Еме след цели 53 години. В "Най-добрите години в живота" Трентинян отново се превъплъщава в ролята на автомобилен пилот, но той вече е настанен в старчески дом. Спомените му се губят, но от време на време избиват най-хубавите му преживявания.

Приянка Чопра и Ник Джонас

Снимка: БТА

Междувременно в Кан се състоя и премиерата на новия филм на Терънс Малик "A Hidden Life". Това е своеобразно завръщане за режисьора, който преди 8 години спечели "Златна палма" за лентата "Дървото на живота". По червения килим преминаха много знаменитости, сред които актрисата Айшвария Рай и моделите Аня Рубик, Елза Хоск и Петра Немцова.

Айшвария Рай на червения килим на "A Hidden Life"

Снимка: БТА