Водещите и продуценти на "Фермата" Андрей Арнаудов и Иван Христов се изправиха един срещу друг на Арената за дуели в събота вечер. Двамата преминаха последователно през предизвикателството "Трасето на Фермата" в първата битка от новата рубрика "Звезден дуел".

Вижте снимки >>

Въпреки че претърпя травма на крака при слизането си от четириметровата въжена мрежа, Андрей се оказа по-бърз с 19 секунди и спечели извънредния дуел. По традиция, преди началото на тестовата битка, двамата водещи изгледаха видеообръщения от най-близките си хора. Половинката на Андрей - Емануела Толева, показа за първи път в ефир сина им Васил Арнаудов-младши и двамата му пожелаха да демонстрира спортния си хъс и да се върне вкъщи като победител.

Съпругата на Иван - Ирина Тенчева, припомни, че той наскоро е бил със счупена ръка и още не се е възстановил, като шеговито предложи Андрей да свали очилата си, за да бъде битката равностойна - сакат срещу незрящ. Водещ на двубоя бе сценаристът на шоуто и автор на онлайн рубриката "Животът зад Фермата" Мирон Крумов.

Снимка: "Фермата"

Същинската битка на Арената в събота вечер сблъска двама от най-добре подготвените мъже в шоуто - Тихомир Рангелов и Сами Хоссни, и завърши с втора поредна загуба за шампиона по културизъм. Резултатът от 9.5 на 0.5 точки донесе категоричната победа на треньора на звездите, след като опонентът му успя да извоюва едва половин точка на въпросите от Алманаха, а на следващите две игри - "Теглене на каруца" и "Трасето на Фермата", Хоссни надделя със скорост и спортен хъс.

Снимка: "Фермата"

Докато българинът с египетска кръв празнуваше като победител и нов фермер на седмицата при чорбаджиите, сиромасите се сбогуваха със своя любимец Тихомир.

"Много съм благодарен за това преживяване, научих много ценни уроци. Преодолях най-големия си страх тук. Ще ми остане голям спомен за цял живот", сподели на прощаване културистът.

Снимка: "Фермата"

Преди началото на последния си дуел, Тихомир, който влезе в шоуто признавайки, че е хомосексуалист, бе изненадан с видео от партньора си Красимир Николов.

"Мечо, здравей! Искам да ти кажа, че Чарли Ханс и аз сме много добре. Спомни си какво си говорихме и колко е важно да спечелиш този формат, защото имаме обща кауза, която трябва да осъществим. Не забравяй, че вярвам в теб! За мен ти си най-добрият човек на земята! Обичам те!", изля душата си младежът, по-познат сред влогърите като Стамбини.

В началото на третия дуел за сезона сред участниците в двете агитки липсваше автомонтьорът Красимир Джунов, който през изминалата седмица избяга от отбора си, за да изненада любимата си Паулина във фермата на богатите. В събота вечер той бе поставен пред избора да се върне при сиромасите, но да преустанови всички контакти с любимата си или да се прехвърли при чорбаджиите, но да се превърне в предател, изоставяйки отбора си.

В крайна сметка Красимир предпочете да бъде близо до Паулина, като коментира, че прави този избор със сърцето си. Решението му бе посрещнато с критики от сиромасите и шок от страна на любимата му, която призна, че това й харесва и притеснява едновременно.

Кои участници ще се борят за титлата "Фермер на седмицата" в отбора на сиромасите, ще стане ясно в първия дейли епизод на "Фермата: Нов свят" в понеделник вечер, от 21.00 часа.