Ексцентричната ирландска история за разрива между двама приятели "Баншите от Инишерин", разказана от майстора на черната комедия Мартин Макдона, беше избрана за най-добър филм от Асоциацията на филмовите критици в Чикаго, пише "Chicago Sun-Times".

Най-много отличия - шест, спечели "още по-странното" екшън приключение "Всичко навсякъде наведнъж", чиято главна героиня (в ролята Мишел Йео) се оказва последната надежда за спасяването на мултивселената.

Наградите, които кинокритиците от Чикаго присъдиха на "Всичко навсякъде наведнъж", са за режисура за дуото Даниъл Шайнерт и Даниъл Куан, най-добър актьор в поддържаща роля за Джонатан Ки Куан (Ки Хи Куан), сценография, костюми, монтаж и визуални ефекти.

Освен че беше обявен за най-добър филм, "Баншите от Инишерин" донесе статуетки на Колин Фарел (най-добър актьор), Кери Кондън (най-добра актриса в поддържаща роля) и Мартин Макдона (оригинален сценарий).

Призът за най-добра актриса отиде при Кейт Бланшет за превъплъщението ѝ в образа на Лидия Тар в едноименния филм на режисьора Тод Фийлдс.

Награда за обещаващо изпълнение получи Остин Бътлър, който изигра Краля на рока в "Елвис" на Баз Лурман, предава БТА.

Сред останалите носители на отличия на Асоциацията на филмовите критици в Чикаго се наредиха Сара Поли (адаптиран сценарий за "Жените говорят"), "Пинокио" на Гийермо дел Торо (най-добър анимационен филм), "Решение да напуснеш" (операторско майсторство и най-добър чуждоезичен филм), "Огънят на любовта" (най-добър документален филм), Джъстин Хъруиц (оригинална музика, "Вавилон").