Австралийският сериал "Съседи" ще се върне на екран през 2023 г. след сделка с "Амазон", предаде Ройтерс.

Продукцията, която даде началото на кариерите на Марго Роби, Кайли Миноуг, Джейсън Донован и братята Хемсуърт, бе спряна през месец юли т.г., след като британският Канал 5 прекрати финансирането заради падащ рейтинг.

Останала на екран цели четири десетилетия, "Съседи" бе най-дълго излъчваната телевизионна драма.

Новата сделка с "Амазон" бе обявена днес и тя предвижда продукцията да се върне на малкия екран отново през втората половина на 2023 г.

Американските и британските почитатели на сериала ще могат да го гледат и по Амазон фриви - издържана от реклами услуга на стрийминг платформата. В Австралия, Нова Зеландия и Канада шоуто ще върви по Амазон прайм, който е с абонамент. Австралийският Канал 10, по който се излъчваше продукцията в родината си три години, показва епизоди преди Амазон прайм.

Снимка: БТА

"Съседи" е уникален сериал, които има силна връзка с феновете си по целия свят", каза Дженифър Мълин, главен изпълнителен директор на "Фриментъл Оустрелия", продуцентската компания на шоуто.

Последният епизод през юли беше гледан от милиони зрители и в него гостуваха бивши членове на актьорския състав като Кайли Миноуг, Марго Роби.