52-годишната варненка Сияна Йорданова стана най-красивата баба на Стария континент. Новата Мис Вдъхновение за Европа е завършила "Национална и корпоративна сигурност", но работи в сферата на строителството и недвижимите имоти. Сияна има две деца и една внучка.

През последните години се занимава със създаване на картини и скулптури. Участва активно в много благотворителни организации, а основната ѝ мисия е равен достъп до висше образование на деца с увреждания и в неравностойно положение.

Преди няколко дни българката печели конкурса в Будапеща сред ожесточена конкуренция от цяла Европа. "Аз до последно не вярвах, че ще получа каквото и да е отличие, тъй като все пак идвам от една малка България и нямах никаква поддръжка", споделя Сияна пред Нова телевизия.

Победителката разказва, че в този конкурс далеч не е определяща само визията. "Имаше конференция, в която презентирахме себе си, своята родина и своята дейност. Това беше половината от оценката", обяснява тя.

"Бях оценена заради своята дейност, както и заради начина, по който говорех за моята родина. Моята малка, но красива България", казва още Сияна Йорданова.

Тя има две деца и внучка, най-изненадан от победата обаче е бил нейният син. "Децата ми ме подкрепят", посочи още Мис Вдъхновение на Европа.

Тя вече гледа и към световната корона в Атланта: "Там ще представлявам Европа, както и моята малка България. В един конкурс, който е под мотото "Красотата, която вдъхновява". Конкурс за жени с кариера, които вдъхновяват и изглеждат прилично".