Българката Калина Митева, която преди месец и половина завоюва титлата "Мис Свят България", влезе в топ 10 сред участничките "Мис Свят" 2018.

Вижте снимки на Калина >>

Това съобщи самата Калина в профила си във Фейсбук. 19-годишната българка ще се яви на финала на конкурса на 8 декември в Китай и в момента е в трескава подготовка.

В платформата за таланти MobStar Калина е получила солиден зрителски вот и е единствената европейка влязла в челната десетка. Тя благодари на приятелите и феновете си за подкрепата:

"Скъпи приятели, благодарение на вашата подкрепа успях да вляза в топ 10 в класацията на MobStar за участничките на Miss World 2018. Моля, да продължавате да ме подкрепяте все така активно, тъй като конкуренцията е жестока и имам нужда от вас! Целта е да стигна колкото може по-предна позиция."

На 12 септември Калина успя да грабне короната на конкурса "Мис Свят България", като влезе в надпревара с още 21 красиви българки. Сега ѝ предстои много голямо предизвикателство, а студентката по бизнес и мениджмънт ще изпълни шопски танц, който в момента репетира.