Българската инди-рок група Jeremy? ще свири на един от най-популярните независими фестивали в Лондон - Camden Rocks Festival, който тази година ще се проведе на 1 и 2 юни.

Единствената българска банда в line-up на фестивалът ще забие на 1 юни в 20.15 часа местно време. Точното място, на което ще се изяви ще стане ясно и ще бъде обявено седмица преди събитието.

Camden Rocks Festival представя 400 от най-популярните, изгряващи и ярки съвременни банди ще се представят в рамките на два дни. Всички те ще бъдат разпределени и ще свирят на 20 различни локации - клубове и открити сцени, пред хиляди фенове и туристи в рокeндрол квартала на британската столица - Camden Town. Тук е домът на Ейми Уайнхаус и началната спирка за някои от най-популярните групи, като The Cult, Coldplay, R.E.M. и други. Това е първото участие на българска банда в историята на фестивала.

Това обаче съвсем не е първи пробив на Jeremy? в Обединеното кралство. През последните години бандата има няколко концерта в култовия Club 100 в Лондон, както и в клубове в Ливърпул, Брайтън, Глазгоу. През 2015-а момчетата свириха  на друг популярен фестивал за нова музика - The Great Escape, с цели два концерта в програмата му.

В социалните мрежи Jeremy? споделиха емоционално, че това е сбъдната мечта за тях и винаги са искали да свирят на Camden Rock Festival.