Снощи група "Екуинокс" класира България за големия финал "Евровизия"2018.

Още по време на живото предаване Владимир Михайлов, който бе един от представителите на сцената, сподели снимки от залата и написа:

"Благодарим ви за подкрепата!!! Обичаме ви!!!"

Вижте 18 снимки от финала >>

На пресконференция, продължила до късно през нощта, "Екуинокс" за шанса да представят България и заявиха, че са готови да се изкачат по стълбицата до първото място.

"От името на изпълнителите, целия екип на БНТ и продуцентска компания Symphonix International искам да благодаря за подкрепата, която нашата песен получи. Горди сме, че за поредна година България представя на тази престижна сцена качествен и впечатляващ музикален проект, който докосна сърцата на милиони телевизионни зрители в Европа. "Екуинокс" се представи безупречно в един труден полуфинал, в който много от песните имат шанс да са потенциални победители. Но най-важното предстои на 12 май, когато отново очакваме силна подкрепа и се надяваме българите в чужбина да се включат в телевота, защото той може да е решаващ за нас" - каза продуцентът на българското участие в "Евровизия" Йоана Левиева-Соъйр.

Утре предстои вторият полуфинал на "Евровизия"2018, в който представителите на още 20 страни ще се борят за място в големия финал на 12 май. Обществената медия ще излъчи конкурсните вечери пряко от португалската столица по БНТ1 и БНТ Свят от 22:00 часа.