Интернет е голям и спасение дебне отвсякъде! Ако искате да станете известни, направете си профил в социалната мрежа! Не е задължително да знаете дори как функционира. Джъстин Бийбър е открит случайно в интернет, някои инфлуенсъри и дори меме-та се превърнаха в сензация само за една вечер. Котката ви може да получи световна слава за една вечер. Интернет е голям, но понякога може и да не открием спасение.

Точно по тази причина се насочваме към последния нов и интересен тренд, който човек няма как да пропусне. Ако разполагате с мобилна връзка, фейсбук профил и често откривате покани за приятелство от най-различни хора - алгоритъмът не е съвършен - може би ще попаднете на любовната история между Йордан и Йорданка.

Никой не може да е категоричен за откривателя на тази сензация, нещо още по-страшно е, че нямаме представа дори дали говорим за истински хора или не. И до днес има достатъчно хора, които вярват, че дисекцията на извънземно е реална - историята обаче показва, че не е точно така. Да се върнем на Йордан и Йорданка.

Това са двама души, които търсят любовта, говорят си за интимност и в рамките на месеци споделят своите чувства. В това няма нищо лошо, даже напротив, но ще открием, че има само един проблем. Двойката е на възраст, в която модерните технологии не са толкова познати, нямат упътване и неопитните потребители могат да се изгубят.

Героите от нашата история, дигиталните Ромео и Жулиета, са решили да споделят всичко в интернет полето на няколко приложения. За съжаление избират и фейсбук, където обаче не използват чат приложение, а решават да бъдат интимни директно в социалните мрежи, пред очите на абсолютно всички останали милиони потребители. В резултат на това, преди около 6 години, чувствата пламват върху профилната снимка на Йордан. Не препоръчваме да се впускате в това приключение, ако имате слаби нерви, коментарите очевидно не са и за малолетни. 

Шокът, хуморът и емоцията, която поражда този разговор, практически направи и двамата участници абсолютна сензация, при това само за една вечер. Не е необходимо да преразказваме - всичко е видимо, както може да забележите и профилът продължава да стои.

Преди да си помислите, че осъждаме нашите герои, нека просто обясним, че това е едно от най-чистите доказателства, че възрастните хора трябва значително да подобрят своята дигитална култура, а едва на второ място е добре да обърнем внимание и на по-добрата защита от телефонни измамници. За нашите герои е малко спорно да заявим кое е по-добре - да станат жертва на интернет или на "Ало, мафията".

В рамките на 700+ коментара ще открием, че Йордан и Йорданка споделят деня си, говорят си за сексуалните предпочитания, наслаждават се на радостите на мобилните технологии и си разменят интимни снимки, поне това са споделяли под коментарите си. Осъзнаваме и някои малки социални драми, с които всеки човек се сблъсква.

Светът вече се е запознал със страстите им, а нашият дигитален Ромео все още няма представа как е станал известен. Сваляме шапка пред факта, че човекът има чувство за хумор и се забавлява. Да, интернет е мястото, където всички се свързваме, за да бъдем самотни. А сега знаем, че нашият герой поне има достатъчно внимание от непознати хора, като много от тях са добронамерени. 

Това е едната страна на историята, но нека продължим напред. В новият профил на Йордан ще открием, че вече върви по силните стъпки на инфлуенсърството. Успял е да се сприятели с 2500 души, а освен това всички се интересуват от сагата, която преди шест години е преобърнала живота му. Неговата възлюбена не приема славата толкова добре и става ясно, че е изключила коментарите и е подсигурила профила си.

До тук добре, но след като имаме плахите стъпки на любовта, следвани от над 700 коментара страст и развръзка, каква точно е поуката от историята?

Не можем да бъдем сигурни дали Йордан и Йорданка са реални профили. Подозренията за намесата на някои "зевзеци", вече плъзнаха в редакцията. Живеем във време, в което всеки може да създаде фалшиви профили, да открие най-различни снимки и просто да раздвижи цялата комуникация. Освен това можем да открием, че сагата продължава и в новия профил на Йордан. 

Тайната с часовника и изместването на датите не е познат трик, поне на този етап. Ако се окаже, че това са реални хора, тогава ще имаме един особено важен урок, почти толкова тежък, колкото и изтичането на интимните снимки от iCloud-a на Apple. Обърнете внимание на вашите родители, по-възрастни приятели и им помогнете за по-правилна комуникация. Преди всичко трябва да признаем, че емоцията и добавката на "хорското" мнение определено превърна дигиталният Дон Жуан в истински хит. 

Добрата новина е, че все още откриваме хора, които все пак са добронамерени и виждат по-светлата страна на нещата. Не е известно как е приключила връзката, но тя води до нещо по-добро - слава. Добра или лоша, Йордан отива в секцията с интернет изцепки, които видяхме през годините, като започнем от "Коле, получи ли?" и стигнем до онзи господин, който изрази най-остро мнение относно маските, при това в национален ефир. Що се отнася до Йорданка, подозираме, че тя също е изпаднала в шок, когато е получила сериозното количество нотификации.

Пожелаваме по-силна и здрава любов и на двамата наши герои, без значение дали ще се преоткрият, успех със славата и интимност само в защитени платформи!

А ако попаднете на лика на Йордан на пано с рози и слоган "Следващият ерген", не се изненадвайте. В интерес на истината, даже лавираме той да е следващият кандидат, все пак видяхме романтиката и чувствата!