Филмът "Батман" остава за втора поредна седмица начело на бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 66 милиона щатски долара през изминалия уикенд.

Постъпленията от продукцията на режисьора Мат Рийвс и с участието на Робърт Патинсън и Зоуи Кравиц обаче отчитат спад с 51 процента спрямо първата седмица от излизането си по кината. При дебюта си историята за приключенията на Черния рицар донесе 134 милиона щатски долара от продажба на билети в киносалоните в САЩ и Канада. За двете седмици на екран лентата инкасира общо 238,5 милиона щатски долара приходи на вътрешния пазар.

В световен мащаб сумата е подобна, с което общите постъпления от продукцията възлизат на 463,2 милиона щатски долара в световен мащаб досега.

"Батман" е първата продукция, която студиото "Warner Bros." пусна премиерно само в киносалоните в последната година и половина. Компанията реши всичките ѝ филми да тръгват едновременно в киносалоните и по стрийминг платформата НВО макс, но направи изключение с най-новия. Продукцията с Патинсън в главната роля ще бъде достъпна за потребителите на НВО макс 45 дни след излизането ѝ в киносалоните.

Втората си позиция в бокс-офис класацията запазва приключенският филм "Uncharted: Извън картата" с участието на Том Холанд и Марк Уолбърг. Постъпленията, които продукцията донесе през изминалия уикенд от билети в киносалоните в САЩ и Канада, възлизат на 9,3 милиона щатски долара. Общите приходи на вътрешния пазар са 113,4 милиона щатски долара от излизането на продукцията в киносалоните в Северна Америка преди три седмици.

На трето място е прякото излъчване на концерта "Permission to Dance on Stage: Seoul" на k-pop групата BTS в южнокорейската столица. Това беше първото излизане на сцената в родната страна на момчешката банда от 2019 г. Концертът беше излъчен в 797 киносалона в Северна Америка и донесе приходи в размер на 6,8 милиона щатски долара. В световен мащаб постъпленията възлизат на 32,6 милиона щатски долара - доказателство за огромната популярност на южнокорейската момчешка група. Цената на билетите за излъчването на концерта беше 35 щатски долара.

На четвърта позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка се нарежда "Куче" с участието на Чанинг Тейтъм. Той прави и режисьорски дебют с продукцията. Постъпленията от комедията този уикенд са 5,3 милиона щатски долара.

В първата петица на подреждането намира място и "Спайдърмен: Няма път към дома" с приходи от 4,1 милиона щатски долара през изминалия уикенд, пише БТА. Филмът успява да остане в челната петица на бокс-офис класацията цели 13 седмици след дебюта си в киносалоните в САЩ и Канада.