Робърт Патинсън отлага завръщането си в Готам - продължението на филма "Батман" с негово участие ще излезе на екран една година по-късно, съобщават световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

От Warner Bros. съобщават, че "Батман: Част втора" с Патинсън в главната роля ще тръгне по кината на 2 октомври 2026 г., вместо на първоначално обявената дата 3 октомври 2025 г.

Режисурата на продължението отново е поверена на Мат Рийвс. На този етап остава неясно кой, освен Патинсън, ще се завърне за "Батман: Част втора". В първия филм участваха Зоуи Кравиц в ролята на Жената-котка, Анди Съркис като иконома на Батман Алфред Пениуърт, Колин Фарел като Пингвина и Джефри Райт като шефа на полицията в Готам Джеймс Гордън. Филмът "Батман" стана касов хит с приходи от 772 милиона долара в световния бокс-офис.

В допълнение към отлагането Warner Bros. разбърка и други заглавия в календара си. Филмът "Булката" на Маги Джиленхол с участието на Крисчън Бейл, Пенелопе Крус, Анет Бенинг и Питър Сарсгард ще заеме досегашното място на продължението на "Батман" на 3 октомври 2025 г.

Мафиотската драма "Alto Knights" с участието на Робърт де Ниро в две различни роли ще излезе на екран на 21 март 2025 г., вместо на 15 ноември 2024 г.