Каналът за деца в предучилищна възраст Cartoonito стартира официално на 18 март в Европа, Близкия Изток и Африка, съобщават от "Уорнър" -България.

В България Cartoonito ще замести канала Boomerang. Ребрандирането е част от глобалната стратегия на Warner Bros. Discovery. Тяхната цел е да унифицират имената на каналите по отношение на наличната в тях програма.

Телевизионният канал е посветен на деца от 2 до 6 години, техните родители и настойници.

"Горда съм, че в годината, в която празнуваме сто години Warner Bros., показваме колко много се грижим за най-малките зрители, като въвеждаме марката за деца в предучилищна възраст Cartoonito в региона на EMEA", казва Ванеса Брукман, старши вицепрезидент, Kids & Family EMEA за Warner Bros.

Снимка: Cartoonito/ Warner Bros. Discovery

"Cartoonito набляга на ценности като индивидуалност и оригиналност и предлага безопасно пространство, където децата и техните семейства могат да се смеят и учат заедно с любимите си герои. Ние сме развълнувани да им представим ново поколение в нашата разнообразна гама от оригинални поредици и да ги приветстваме в света на емблематичните герои на Warner Bros. Discovery. Специално за децата в предучилищна възраст сме подготвили и нови адаптации на любими на феновете франчайзи, като Batwheels и "Бъгс Бъни строители", допълва тя.

Снимка: Cartoonito/Warner Bros. Discovery

Cartoonito ни кани да видим изцяло нови предавания, както и продължения на вече популярни продукции:

"Batwheels" - екшън-приключенска поредица, показваща изживяванията на най-героичните превозни средства от вселената на DC. Продукцията се фокусира върху веселия екип на Batwheels - малки превозни средства със супер сили. Тя показва препятствията, които героите срещат по време на схватките с опонентите си и как тези ситуации се превръщат в житейски уроци.

"Бъгс Бъни Строители" - предаване, изградено върху основата на емблематичните герои от "Шантавите рисунки". То носи хумор и свежа комедия в света на Cartoonito. Бъгс Бъни и Лола управляват строителен екип в компания, която може би не трябва да е близо до строителна площадка. Но Патока Дафи, Прасето Порки, Туити и други работят заедно като един незабравим екип. Те използват интересни инструменти и супер превозни средства, за да създадат едни от най-щурите творения на всички времена.

"Ела сред звездите" - комедийна 3D анимация, изпълнена с екшън, както и междузвездните приключения на Ела и нейните приятели. Героите откриват страхотни комети, планети и други уникални неща, които съставят дома им - а именно Млечния път.

"Паячето Лукас"- анимация, създадена на базата на хитова поредица в YouTube. 

"Шап-Шап и шапчовците" - показва приключенията на общност от сладки гъбки, които обичат вълнуващите приключения. За тях работата е истинско удоволствие. Благодарение на това всеки от тях открива способностите си и собствените си ограничения. Израстването не винаги е лесно за тях, но всеки ден, който прекарват заедно, е прекрасен.

"Томас и приятели" - предаването ни води на пътешествие по стъпките на локомотива номер едно и неговите приятели. Тези герои имат най-смешните и музикални приключения на целия остров Содор. Поредицата е създаден в стила на динамична 2D анимация. Тя показва приключенията на пет малки локомотива. Това са Томас, неговият най-добър приятел Пърси, съперникът му Дизел, смелата авантюристка Ниа и новият, супер бърз електрически локомотив Кана.

"Toad & Friends" - анимационна поредица, базирана на класическата книга "Вятърът във върбите" на Кенет Греъм. Продукцията представя живота в провинцията и показва забавните приключения на жаба, плъх, къртица и други герои на брега на една река. Те се учат на смелост, уважение и колко много струва приятелството.