Историята на Баз Светлинна година, верният другар на каубоя Уди от "Играта на играчките", популярния детски филм, е герой на отделна едноименна продукция, която ще бъде в кината от юни. Той е млад космически рейнджър, чиято съдба е да се превърне в незабравим герой. Баз е един от най-разпознаваемите и обичани герои на "Disney" и "Pixar", но в "Баз Светлинна година", но той няма да прилича на познатия смелчага от емблематичната поредица "Играта на играчките". Сега ще се запознаем с героичния тестов пилот и астронавт, който се отправя на мисия в космоса, показвайки на всички на какво е способен човешкият дух, и така става вдъхновение за изработването на познатата играчка.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Двукратният носител на "Оскар" Пийт Доктър ("В небето", "Отвътре-навън", "За душата"), който е един от авторите на оригиналната идея за "Играта на играчките" и изпълнителен продуцент на "Баз Светлинна година", споделя: 

"На пръв поглед можете да си помислите, че това е филм от поредица "Играта на играчките". Не бързайте толкова. Когато създавахме първия "Играта на играчките", замислихме Баз Светлинна година с идеята той да бъде играчка, вдъхновена от някой много готин герой от епичен блокбастър. Сега, всичките тези години по-късно, решихме, че е време да направим този филм.

С обещанието за епичен фантастичен спектакъл, изпълнен с много екшън, приключения и изненади, "Баз Светлинна година" се очаква да бъде едно от филмовите събития на 2022 година, което ще ни трогне, разсмее и забавлява.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Режисьор на "Баз Светлинна година" е Ангъс Маклейн, един от ветераните в "Pixar", който е работил по "Приключението на бръмбарите" и "Играта на играчките 2". Като режисьор Маклейн оглавява късометражните "Бърн-И" и "Играта на играчките: Терор "и си партнира с Андрю Стантън начело на хита "Търсенето на Дори".