Премиерния сериал "Белгравия" ще разкрива тайни и скандали сред висшего общество на Лондон от тази събота по bTV Lady. Епизодите на историческата мини поредица на ITV от 2020 г. ще се излъчват всяка събота и неделя от 23 ч. и обещават вълнуващо пътешествие из различните класови съсловия сред лондончаните в началото на 19-ти век.

Базиран на едноименния роман на Джулиан Фелоус от 2016 г. и от създателите на световния хит "Имението Даунтън", "Белгравия" разказва за издигането на семейство Тренчард в лондонското обществото и тайните, които заплашват да преобърнат вековни порядки.

Историята започва на бала на херцогинята на Ричмънд в нощта на 15 срещу 16 юни 1815 г. Събитието се провежда в Брюксел в навечерието на битката при Куатър Брас и два дни преди тази при Ватерло.

Сред гостите са Джеймс и Ан Тренчард, които забогатяват неочаквано и заживяват сред висшето общество, след като малката им дъщеря София привлича вниманието на Едмънд Белазис - син и наследник на едно от най-богатите и видни семейства във Великобритания.

Двадесет и шест години по-късно двете фамилии се заселват в новопостроения район на Белгравия. Семейство Тренчард се противопоставят на утвърдените висши класи в Лондон, а тайните заплашват да изплуват едно по една.

Снимка: bTV Lady