Популярният британски актьор Бенедикт Къмбърбач се изявява в телевизионен филм за Брекзит, който ще бъде излъчен от "Ченъл 4" на 7 януари.

Датата съвпада със възобновяването на парламентарната дейност във Великобритания след коледните и новогодишни празници. Сценарият на телевизионния филм "Брекзит - нецивилизованата война" е написан от Джеймс Греъм. Излъчването на телевизионната продукция ще бъде в навечерието на съдбоносни дебати и гласуване относно бъдещето на страната във връзка с Брекзит.

Известен с ролята си на Шерлок Холмс в телевизионната поредица на Би Би Си, в новия филм Къмбърбач се превъплъщава в Доминик Къмингс, ръководител на кампанията в полза на Брекзит преди референдума от 2016 година.

Малко преди провеждането на допитването Къмбърбач твърдо застана на позицията Великобритания да не напуска ЕС. Тогава той призова сънародниците си да гласуват срещу Брекзит. Но при проведения референдум 52 % от британците дадоха гласа си за напускането на ЕС.

"Приех предизвикателството да се превъплътя в човек, който е много по-различен от мен в много отношения. Беше ми интересно да погледна на света през неговите очи", довери актьорът.

Доминик Къмингс не е много известен на широката публика, но той изигра решаваща роля за налагането на Брекзит. Неговата кампания се развихри предимно в социалните мрежи и въз основа на събирането на персонални дании, загърбвайки традиционните политически практики.