Журналистите на bTV Новините Бесте Сабри и Митьо Маринов са новите водещи на сутрешния уикенд блок "Тази събота и неделя" от 9 септември. Двамата ще представят авторски прочит на актуалните и любопитни теми от обществено-политическия живот в страната всяка събота и неделя от 7:30 до 11:00 часа. Актуалното предаване влиза и в нов дом - изцяло нов модерен студиен комплекс, който ще посреща всички събеседници и най-вълнуващите теми от седмицата.

Бесте Сабри и Митьо Маринов са сред най-перспективните и отличавани млади журналисти в редакцията на bTV Новините. Бесте се присъединява към медията през 2020 г. и бързо разкрива таланта си да улавя и пресъздава човешките истории и съдби с емпатия и журналистически професионализъм. За своята работа при отразяването на тежкото земетресение в Турция, Бесте получава редица награди и отличия през 2023 г. Митьо Маринов е политически репортер. Той става част от bTV Новините през 2022 г. и успява за кратък период от време да създаде редица интересни репортажи и материали за действията на българските законотворци и политици, като е предавал международни събития от Република Северна Македония, Италия, Румъния, Обединените Арабски Емирства.

Водещите и екипът на "Тази събота и неделя" се местят и в ново студио, откъдето ще представят по развлекателен начин всичко най-любопитно от ежедневието, от първото сутрешно кафе на зрителите, през темите за общество, политика и култура, до обедните новини. Новият декор и обзавеждане са създадени с устойчиви природни материали в унисон с концепцията на bTV Media Group за ефективно, екологично ориентирано ESG управление. Студиото предлага споделено пространство и ресурси, мултифункционални зони, възможности за паралелно заснемане и излъчване на повече гости и тематични рубрики, модерна LED осветителна и аудио-визуална техника. Цялото пространство създава неповторими усещания за мястото у дома, където сядаме със семейството или с приятели и говорим за наистина важните неща в ежедневието - кино, обществени процеси, интересни истории, важното от живота в България и света.

"Стартираме есенния сезон с нова концепция за водещи и нов студиен комплекс. По този начин целим да разнообразим творческата и сценарийна структура на "Тази събота и неделя" с идеята да предлагаме завладяващо и достъпно потребителско съдържание, което кореспондира с очакванията и нагласите на нашите зрители, особено в почивните дни. Пожелавам успех на Бесте Сабри и Митьо Маринов, които са млади журналисти с голям ентусиазъм и амбиция за развитие в журналистическата професия. Същевременно изказвам своята и на екипа лична благодарност към настоящите водещи, които през годините изградиха позитивния и устойчив образ на съботно-неделния уикенд блок" - коментира Антон Хекимян, Директор на отдел "Новини, актуални предавания и спорт" в bTV Media Group.

Източник: bTV Media Group

Жени Марчева остава лице на bTV Media Group във важната роля на изпълнителен продуцент радио новини и ще работи върху засилване на синергията между журналистическия продукт в радио среда и телевизионното съдържание. Тя ще води и собствено авторско предаване по bTV Radio. Кристина Газиева ще продължи да разказва най-вълнуващите и емоционални истории в ефира на bTV, както и в популярната рубрика "Спасените", където зрителите ще срещат ярки и мотивиращи примери за силата на човешкия дух. Петя Дикова ще се посвети на авторска рубрика с вдъхновяващи истории от светския живот и на ексклузивни срещи с български и световни звезди, докато разследващият журналист Тина Ивайлова продължава с поредицата си "GLAS". Екипът на bTV Media Group благодари на Диана Любенова за дългогодишното успешно сътрудничество и принос в развитието на предаването.

Допълнителна информация за Бесте Сабри:

Бесте Сабри е родена в град Шумен, където завършва Езиковата гимназия "Никола Вапцаров". Учи журналистика в Шотландия, а после и магистратура "Международни отношения" в Абърдийнския университет. Присъединява се към екипа на bTV Новините през декември 2020 г. и за кратко време се откроява с таланта си да открива и отразява важни новини и събития с хуманитарна насоченост. За задълбочено разработване на темата за COVID пандемията във всичките ѝ социални аспекти, Бесте Сабри получава високата оценка на колегите си и признанието "Репортер на годината 2021". В началото на февруари 2023 г. е част от специалния екип на bTV, който замина за Турция часове след опустошителното земетресение. За работата си при отразяването на човешката трагедия със съпричастност тя бе удостоена с отличието "Достойните българи" на 24 часа, наградата "Мис телевизионен чар" на Дарик радио, отличието в категория "Гореща точка" на конкурса за чиста журналистика Web Report, специалната награда на конкурса за тв журналистика "Свети Влас".

От 27 май 2023 г. Бесте Сабри се присъединява към екипа водещи на bTV Новините и представя допълнителни емисии новини в рамките на уикенд блока. От 9 септември 2023 г. Бесте Сабри става водещ на предаването "Тази събота и неделя".

Допълнителна информация за Митьо Маринов:

Митьо Маринов е роден в Стара Загора, където завършва гимназията с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан". Учи журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Впоследствие завършва и магистратура по "Връзки с обществеността". Още в 1 курс започва работа във вестник "24 часа". Присъединява се като репортер към bTV Новините през април 2022 г. Работи по разнородни теми в нюзрума на медията, но се специализира като политически репортер и мястото, от което предава най-често новините, е Народното събрание. Съавтор е на книгата "Как се става министър в България". Освен журналистика, Митьо Маринов се е изявявал професионално и като сценарист. Работил е по сериала "Ние, нашите и вашите", шоуто "Комиците" и други телевизионни предавания.