В зала 1 на НДК снощи нямаше празни места. Билетите за концерта на огнената Бет Харт бяха свършили отдавна. И тя видя хиляди щастливи българи, които пееха заедно с нея, аплодираха я, ставаха на крака, а някои дори я прегръщаха.

"Приятели, най-хубавото за мен е да виждам лицата ви в този момент, толкова много ви благодаря!", обърна се 46-годишната американска рок, блус и джаз изпълнителка и пианистка към публиката.

Емоционалната Бет разказа за трудното си детство и проблемите с наркотиците и алкохола, които е имала на младини. За тежката борба с биполярното си разстройство, благодарна, че е успяла с помощта на най-близките си и музиката да се справи. Свирейки чувствено на пианото, тя посвети песен на майка си и на своя любим, който "вече 20 години търпи такава луда жена като нея".

"Едно от най-красивите неща на музиката е, че ти дава възможност да се учиш да казваш истината", каза още Бет и тръгна, пеейки с невероятния си глас, сред страстните си почитатели, които я хващаха за ръка или прегръщаха и не искаха да я пуснат - и мъже, и жени. И тя също ги прегръщаше и се радваше на всички, споделяйки каква страхотна нощ е имала в София преди концерта.

Снимка: Булфото

Заедно със своите китарист, басист и барабанист Бет изпълни, раздавайки се с цяло гърло, любимите на феновете I'll take care of you, I'd Rather Go Blind и други парчета. И дори не съвсем перфектната акустика на залата не помрачи удоволствието им.

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Преди време списанието "Blues Magazine" нарече Бет Харт "ненадминатата рок звезда". Родена в Лос Анджелис, тя издава няколко хитови албума през 90-те, изгрявайки със сингъла "LA Song (Out of This Town)" от "Screamin' for My Supper". През новото хилядолетие Бет Харт има успешна кариера като соло певица с големите китаристи Джо Бонамаса, Джеф Бек и Слаш, които единствено липсваха на най-големите й почитатели, слушали много пъти техните изпълнения. През 2016 г. излезе последният албум на номинираната за Грами музикантка - "Fire On The Floor", който дори тя, известна със самокритиката си, определи като "дяволски добър". Всички, които обичат Бет Харт, очакват и следващия...