"Бари" - черната комедия на HBO, донесла на компанията награди "Emmy", се завръща за своя четвърти и последен сезон от осем епизода в HBO Max. Нов епизод ще е достъпен всеки понеделник. Бил Хейдър, освен в главната роля, се завръща и като режисьор на всички епизоди. Хейдър и Алек Берг са съсъздатели на сериала и изпълнителни продуценти.

"Да сътворим това шоу беше невероятно пътуване и е горчиво, че свършва, но историята стигна до своя естествен завършек", коментира Бил Хейдър.

Ейми Гравит, изпълнителен вицепрезидент "програми" на HBO допълва: "След три майсторски сезона на Бари нямаме търпение зрителите да видят силния, сложен и весел финал на историята на Бари Бъркман. За мен беше удоволствие да работя с този изключително талантлив екип, включително Бил Хейдър, Алек Бърг, Айда Роджърс и целия изключителен актьорски състав и колеги зад камера."

Четвърти сезон продължава от финала на последния епизод - Джийн Кузино (Хенри Уинклер) е приветстван като герой, тъй като арестът на Бари (Бил Хейдър) има шокиращи последици. Всичко това води до експлозивната и забавна последна глава на сериала.

Първите три сезона на "Бари" получиха общо 44 номинации за "Emmy" и 9 от заветните статуетки, включително за главен актьор в комедиен сериал (Бил Хейдър), поддържащ актьор в комедиен сериал (Хенри Уинклер), звуков монтаж, кинематография, координация на каскадите.

"Variety" определи трети сезон на "Бари" като "Шедьовър, по-забавен и по-остър от всякога, със забележително изпълнение на Хейдър". "Los Angeles Times" го обяви за "майсторски клас" и "един от най-добрите изпълнени с напрежение трилъри в телевизията", а "The Daily Beast" го нарече: "най-доброто шоу по телевизията".

"Vulture" го похвали за това, че е "режисиран с прецизност и авторитет и заснет с категоричност и старание". "Всяко изпълнение е съкровище с тези прекрасни, измъчени герои", казва "The Hollywood Reporter".

Оригиналният сериал на HBO Бари е създаден от Алек Бърг и Бил Хейдър; изпълнителни продуценти са Бил Хейдър, Алек Бърг, Айда Роджърс и Лиз Сарноф. Хайдър режисира всичките осем епизода на финалния сезон. Сценаристите от четвърти сезон включват Бил Хадер, Лиз Сарноф, Дъфи Будро, Таофик Коладе, Ема Бари, Марк Ашмор и Ники Хирш.