Били Айлиш и брат ѝ Финиъс - певец, музикант, автор на песни и продуцент, са написали три песни за анимацията "Мей Червената панда" на студио "Pixar", съобщи New Musical Express.

Ленатата разказва за 13-годишната Мей, която се превръща в гигантска червена панда, когато се развълнува. Главната героиня и приятелите ѝ са обсебени от измислената момчешка група "4*Town" и създателите на продукцията са се обърнали към Били Айлиш и Финиъс с предложение да напишат три песни за нея.

Едното от парчетата - "Nobody Like U", е представено в началото на трейлъра на "Мей Червената панда", който излезе преди броени дни, предава БТА. Другата песен, която звучи в него, е "Bye Bye Bye" на "NSYNC".

"Когато за първи път заговорихме за Били Айлиш и Финиъс - още преди да спечелят купища "Грами", знаехме, че са много добри. Бяхме им големи фенове. Срещнахме се с тях и измислихме тази щура идея за момчешка група, като ги питахме дали биха се поинтересували от писането и продуцирането на песни за анимационен филм. И те се съгласиха!", разказва продуцентката Линдзи Колинс.