Биляна Цолова 'Bibliq' е победител в третото издание на Red Bull Dance Your Style България 2024 след поредица оспорвани танцови "битки" срещу едни от най-опитните танцьори и хореографи в България. Младата надежда заминава към глобалния финал на състезанието в Мумбай, Индия на 9-ти ноември 2024г.

"Винаги съм искала да участвам, за първи път се пускам и го взимааам!", казва 23-годишната Bibliq веднага след финала на събитието, провел се пред Национален Дворец на Културата, София на 21 юни. "Любимият ми момент беше финала, защото тогава усетих най-много подкрепа от публиката и близките си приятели." Биляна се изправи на финала срещу попъра Ян Василев, като след 3 влизания от по минута, публиката я определи за шампион.

Определя стила си като смесица между афро, хип-хоп и хаус.  Bibliq завършва НАТФИЗ, випуск 2024 със специализация театър на движението.

Започва да танцува през 2016, като Red Bull Dance Your Style National Final България е сред най-големите форуми, които е печелила. Освен това, има 3 втори места в състезанието World Dance Bulgaria и титла Best Dancer.

Биляна ще представя България на глобалния финал в Мумбай, Индия на 9-ти ноември 2024г. "Още не мога да го осъзная, буквално", казва тя.

Снимка: Red Bull Dance Your Style Bulgaria 2024

Bibliq ще се изправи срещу конкуренти от 68 държави от цял свят, като публиката ще определи само 1 победител.

Каскадьорката, избрана да бъде част от талантите на Марвел и хореограф - Александра Драгова също ще бъде част от пътуването към Мумбай.

Повече информация можете да намерите в Instagram профилите на @redbullbulgaria и @aleks.dragova.

Снимка: Red Bull Dance Your Style Bulgaria 2024

 

За Red Bull Dance Your Style:

Red Bull Dance Your Style е глобално танцово състезание, което възхвалява изкуството на уличния танц. Това е платформа за танцьори от всички среди, които могат да покажат своята креативност и индивидуалност. Форматът на състезанието, в който публиката определя победителя, го прави уникално и ангажиращо преживяване както за танцьорите, така и за зрителите. Събитията Red Bull Dance Your Style се провеждат по целия свят, като кулминацията им е вълнуващият световен финал, на който най-добрите танцьори от всяка страна се състезават за титлата "Крал/ица на дансинга".

За Red Bull:

Red Bull дава крила на хората и идеите. Като една от водещите световни компании за енергийни напитки, Red Bull се ангажира да предоставя положителни и вълнуващи преживявания чрез своите продукти, култура и отговорен маркетинг. Светът на Red Bull дава крилааа на талантливи хора и подкрепя техните мечти и амбиции. Открийте повече на www.redbull.com.