Ако една жена може да превърне провала в успех, пет жени са в състояние да направят от най-лошите си моменти грандиозен спектакъл. В понеделник вечер Алекс Раева, Оля Малинова, Красимира Хаджииванова, Гери Турийска и Пам Велидис се качиха на сцената на "Sofia Summer Fest", за да разкажат откровено, без поза и фалшив свян за своите най-секси неуспехи в комедийното шоу "Stand up for Sisterhood". Благотворителното събитие, по инициатива на Answear България, събра стотици гости и приходи от 14 434 лева. Парите ще бъдат разделени по равно и дарени на две организации с големи и смислени каузи - "Оле Мале" и "Български фонд за жените".

Вижте снимки >>

Алекс, Оля, Красимира, Гери и Пам предизвикаха торнадо от смях в публиката, в която ги аплодираха момичетата от Националния отбор по художествена гимнастика, певицата Поли Генова, ТВ водещите Диана Любенова и Марияна Векилска, актрисата Даяна Ханджиева, още стотици жени, готови за шоу, не липсваха и смели мъже. Вечерта започна с екзистенциалния въпрос: "Каква матка си ти, ако не можеш да родиш естествено?" и премина през всички житейски провали - ученически, студентски, кърмачески, майчински, родителски и сексуални.

Снимка: PR

Петте жени пред микрофона говориха за всичко, за което се мълчи, подмениха кирилицата с азбуката на провала, смяха се до сълзи на свой гръб и ни убедиха, че да си на дъното може да бъде много по-забавно, отколкото да си на върха. Специална изненада за зрителите беше появата на сцената на популярния в социалните мрежи с профила epicbathguy - Радо Кузманов, който показа снимка на Алекс Раева от тийнейджърските й години.

"Благодарим от сърце на Answear и на публиката за изключителната подкрепа. Дарените средства за "Оле Мале" ще допринесат нашето социално предприятие да функционира спокойно и на пълни обороти в следващите месеци, да реализира пълноценно най-обемната годишна кампания - Коледната, и да продължи да подкрепя майки на деца с увреждания в желанието им да работят. Благодарим и на петте участнички, които показаха, че женската сила, ум и чувство за хумор могат да преодолеят и най-големите предизвикателства и да извлекат от провалите много смисъл и опит", коментираха от екипа на каузата "Оле Мале".

Снимка: PR

Със средства, събрани от билетите за шоуто, както и с част от приходите от продажбата на специалната колекция Girl Power на answear.Lab, ще бъдат подпомогнати майки на деца с увреждания, както и жени от различни общности, които имат смели и оригинални идеи.

"Щастливи и благодарни сме на Answear за подкрепата към каузата на Български фонд за жените. Вярваме, че партньорството ни е истинска илюстрация на сестринството и на солидарността между жените, особено защото споделяме подкрепата с каузата "Оле Мале". Средствата, дарени от Answear България, ще бъдат вложени в проекти на жените и момичетата чрез нашия конкурс за смели идеи за 8 март 2022 година", заяви и Надежда Дерменджиева, изпълнителен директор на "Български фонд за жените".

Снимка: PR